Otelciler yüzde 40'a varan indirimlerle kampanya başlattı

Otelciler yüzde 40'a varan indirimlerle kampanya başlattı
Okulların açılış tarihinin turizm sektörünü hareketlendirdiği belirtiliyor. Kurban Bayramı'na dönük uçak ve otel rezervasyonlarında artış yaşanırken, oteller yüzde 40'a varan indirimlerle kampanya yapıyor.


Okulların açılış tarihinin kurban bayramından sonraya bırakılması turizm sektörünü hareketlendirdi. Turizmcilerin otellerde yüzde 40’lara varan indirim kampanyaları yaptığını kaydeden online seyahat asistanı Bavul.com’un Türkiye Genel Müdürü Mazhar Özsoy, tatil kararının sektörü hareketlendirdiğini ve kurban bayramı için bilet ve otel rezervasyonlarının arttığını söyledi.

OTELLER YÜZDE 40'LARA VARAN İNDİRİMLER YAPIYOR

Durgun geçen yaz sezonunun ardından, Milli Eğitim Bakanlığı’nın okulların açılış tarihini 28 Eylül’e kaydırmasıyla eylül ayında turizm sezonundan yararlananların arttığını kaydeden Özsoy, sektörde yeni bir hareketliliğin başladığını söyledi. Özsoy şöyle dedi: “Okulların açılış tarihinin ertelenmesi kararıyla bu yıl yurt içi rezervasyonlarımız Eylül ayı sonuna kadar uzadı. Kararın hemen ardından özellikle Ege ve Akdeniz Bölgesindeki turistik oteller fiyatlarında yüzde 8’den yüzde 40’lara varan indirimler yaptılar. Son bir haftadır hem uçak biletleri hem de oteller ile ilgili yoğun rezervasyon talepleri almaya başladık.”

YÜZDE 30 REZERVASYON ARTIŞI BEKLENİYOR

Bu yıl Türkiye'de yerli turistlerin eylül ayını da tatil dönemine eklediğini kaydeden Özsoy şöyle dedi: “Eylül ayı bu yıl turizm sektörüne hareketlenme getirecek. Kurban bayramı tatili ve okulların açılışının eylül ayı sonuna ertelenmesi turizmciler için bir fırsat. Zaten birçok otel ve turizm firması Eylül ayına özel indirimler yaptılar.”


Bu Haber 27.08.2015 - 11:15:17 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.