Otelciler, Yeşil Yıldız'daki kriterleri görüştü

Otelciler, Yeşil Yıldız'daki kriterleri görüştü
Türkiye Otelciler Federasyonu (TÜROFED) ve Kültür ve Turizm Bakanlığı Heyeti ile 15 – 16 Kasım 2013 tarihlerinde Adana’da, yeni düzenlenmekte olan ‘Çevreye Duyarlı Konaklama Tesisleri’ hakkında toplantı yapılmış olup taslak değerlendirme formları üzerinde görüş alışverişinde bulundu.


Yönetim Kurulu’nda 14 Aralık 2013 tarihinde Antalya’da gerçekleştirilecek 4. Olağan Genel Kurul için hazırlıklar hakkında görüşmeler yapıldı.

Toplantıya Kültür ve Turizm Bakanlığı Yatırım ve İşletmeler Genel Müdür Yardımcısı Fevzi Pamukçuoğlu, Kontrolörler Kurulu Başkanı İlter Öz, Baş Kontrolör Orhan Gazi Karaca, Kontrolör Tuba Ulu Yılmaz Bakanlık Heyeti olarak katılırken; TÜROFED Başkanı Osman Ayık, ETİK Başkanı Mehmet İşler, KAPTİD Başkanı Ahmet Tok, BODER Başkanı Halil Özyurt, GÜMTOB Başkanı Haluk Beceren, TÜROFED Yönetim Kurulu Üyesi Şinasi Hurda, TÜROFED Genel Sekreteri Savaş Çolakoğlu, ÇUKTOB Başkanı Tayyar Zaimoğlu ve ÇUKTOB Yönetim Kurulu üyeleri TÜROFED Heyeti olarak; TUROB Yönetim Kurulu Başkanı Timur BAYINDIR, TUROB Yönetim Kurulu Üyesi Taner Yallagöz, TUROB Genel Müdürü İsmail Taşdemir TUROB Heyeti olarak katıldı.

Toplantı sonucunda formlarda aksayabilecek hususlara dikkat çekildi. Bu sınıflandırmada beklentilerini bakanlığa iletti. Ayrıca öneriler doğrultusunda hazırlanacak taslak formun örnek otellerde uygulanmasından sonra yayınlanması konusunda, temel amaç olarak tesislerin çoğunluğunda çevreye duyarlı bir anlayışın yerleştirilmesi ve yeni pazarlama stratejilerinde çevreye duyarlılığın ön plana alındığının vurgulanmasında, enerji indirimi uygulamasının birden sona erdirilmesinin işletme sahiplerini güç durumda bıraktığı konusunda değerlendirme yapılmış olup ‘yeşil yıldız’ alımında getirilen yeni kıstaslarla eskisinden daha fazla tesisin ‘yeşil yıldız’ alması sağlanacağından işletmeler tarafından ilgi göreceği konusunda görüş birliğine varıldı.




Bu Haber 19.11.2013 - 10:24:17 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.