Otelciler dikkat! İşte seyahatçilerin en çok kullandığı aplikasyonlar

Otelciler dikkat! İşte seyahatçilerin en çok kullandığı aplikasyonlar
Sanal gerçeklik şirketi YouVisit'in kurucu ortağı ve CEO'su Abi Mandelbaum, günümüz seyahatçilerinin en yoğun kullandığı, konaklama sektörünü de yakından ilgilendiren mobil uygulamaları yazdı.


TurizmGüncel

Mandelbaum'un yazısını sizlerle paylaşıyoruz:

''Teknoloji, yaşamımızı sürekli ve hızla değiştiriyor. Elbette seyahat de bu değişimden muaf değil. 20-30 yıl önce seyahate çıkan bir insanın iki temel silahı vardı: Telefon kulübesi kartı ve basılı yol haritaları.
 
Ancak günümüzde işler tamamen değişti. Yanlarına akıllı telefonlarını alan seyahatçiler, güzergahlardan planlamaya, ilginç yerlerden gerçek zamanlı bilgiye kadar her şeyi planlayıp istedikleri her şeye ulaşabiliyorlar. Profesyonel otelci olarak sizin göreviniz, seyahatçilerin bilgi alma kanallarını, onları nasıl kullandıklarını ve markanızı bu seyahatçilerin radarına nasıl sokabileceğinizi bilmek.
 
Günümüzde seyahatçiler, en ucuz gazı nerede alabileceklerinden en iyi konserveyi bulabilecekleri yere ve döviz bürolarına kadar yüzlerce aplikasyon kullanıyorlar. Söz konusu oteller olduğunda ise aşağıdaki belli başlı uygulamalar öne çıkıyor:
 
Roadtrippers
 
Bir yol planı oluşturan seyahatçiler, bazen güzergahları üzerinde bulunan, keşfetmeye değer ilginç noktalardan haberdar olmayabilirler. Yolculuklarının başlangıç ve bitiş noktalarını Roadtrippers'a giren seyahatçiler, güzergah üzerinde bulunan ilginç noktaların bir listesine ulaşma imkanı buluyor. Kullanıcılar, aramalarına sınırlama da getirebiliyorlar. Örneğin sadece konaklama ya da konakla, yeme-içme, tarihi mekanlar gibi seçeneklerle daraltabiliyorlar.
 
HotelTonight
 
Seyahatçiler için en kritik mobil uygulamalardan birisi. Adından da anlaşılacağı üzere, HotelTonight, daha çok son dakika tekliflerinin arandığı bir uygulama olma özelliği taşıyor. Seyahatçiler, uygulama sayesinde yakınlarda bulunan otellerin boş odalarını görme şansı elde ediyor. Bu nedenle HotelTonight, müşteri listesinden çok, otellerle partnerlik ilişkileri kurmaya öncelik veriyor.
 
Gogobot
 
Seyahatçilerin güzergah planı yaparken başvurduğu bir aplikasyon. Çevrimdışı olarak da kullanılabilen uygulamada, aile, gastronomi, sanat ve benzeri kategori seçimleri de yapılabiliyor. Uygulama ayrıca, bir güzergah veya kategori ile ilgili olarak daha önceki seyahatçilerin yorum ve değerlendirmelerini de kullanıcıyla buluşturuyor.
 
Field-Trip
 
Field-Trip ise yukarıdaki uygulamaların bir adım ilerisi. Konumunuzu kullanarak arka planda çalışan uygulama, yakınlarınızdaki ilginç noktalar ile ilgili olarak size sürekli uyarılar gönderiyor.
 
Your hotel’s app (Otelinizin kendi aplikasyonu)
 
Otellerin potansiyel müşterilerine ulaşmasının ne kadar önemli olduğunun ortaya çıkması, otellerin bu alana yatırım yapmalarını beraberinde getiriyor. Otelinizin mobil uygulamasıyla seyahatçiye sadece rezervasyon yapma olanağı sağlamaz, aynı zamanda, online ortamda check-in ve check-out yapma olanağı da sağlarsınız.
 
Günümüz seyahatçilerinin teknoloji ile ilişkileri göz önünde alındığına, onların yaşam standartlarına uygun gelişkin teknolojiye sahip otellerde kalmak isteyecekleri de kolayca idrak edilebilir.''



Bu Haber 12.02.2016 - 17:07:40 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.