Otel yatırımları hız kesmiyor, 6 yeni otel ve 1.847 yatak daha geliyor

Otel yatırımları hız kesmiyor, 6 yeni otel ve 1.847  yatak daha geliyor
Ekonomi Bakanlığı, temmuz ayına ait yatırım teşvik begelerinin listesini açıkladı.

 
TurizmGüncel
 
Resmi Gazete'de yayımlanan tebliğe göre, temmuz ayında toplam 15 turizm yatırımı için yatırım teşvik belgesi düzenlendi. Temmuz ayında turizm sektörüne yönelik olarak düzenlenen yatırım teşvik belgelerinin toplam tutarı 230 milyon lira olurken, bunlardan 3 tanesi 3 yıldızlı, 2 tanesi 5 yıldızlı, 1 tanesi butik otel, 2 tanesi renovasyon ve 7 tanesi de öğrenci yurdu yatırımlarından oluştu.
 
1.847 YENİ YATAK DAHA GELİYOR
 
Komple yeni yatırımlarla hayata geçirilecek oteller Türkiye'deki konaklama sektörüne 1.847 yeni yatak daha kazandıracak. 
 
İKİ TANE 5 YILDIZLI OTEL DAHA GELİYOR
 
Temmuz ayında verilen yatırım teşvik belgeleri ile yapılacak tesislerden 2 tanesi 5 yıldızlı otellerden oluşuyor. Buna göre, Pınarlar Dayanıklı Tüketim Maddeleri Turizm Emlak ve İnşaat Sanayi Ticaret A. Ş. Antalya'ya 5 yıldızlı ve 1092 yataklı tesis yapmak için 96 milyon TL tutarında yatırım teşvik belgesi alırken, Yalova'ya 5 yıldızlı ve 490 odalı termal otel yapacak olan Göral Termal Grup İnşaat Turizm ve Otelcilik Sanayi Ticaret A. Ş.'ye 46 milyon 450 bin TL tutarında yatırım teşvik belgesi verildi.
 



Bu Haber 18.08.2016 - 09:19:52 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.