Otel ve rezidans yapmak için okulun altını oydu, öğrenciler tehlikede

Otel ve rezidans yapmak için okulun altını oydu, öğrenciler tehlikede
Velilerin ve öğrencilerin isyanına rağmen Şişli Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinin bulunduğu arazide otel, rezidans ve AVM inşaatına başlayan Taşyapı, D bloktaki 400 öğrencinin hayatını tehlikeye attı. Altı oyulan binanın her an çökebileceği belirtiliyor.


Taşyapı'nın velilerin tüm itiraz ve mücadelesine rağmen başlattığı Şişli Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesindeki otel, rezidans ve AVM inşaatı felakete davetiye çıakrıyor. Okulun arazisinde inşaat devam ederken, bir yandan da eğitim sürüyor.



ŞİŞLİ BELEDİYESİ: YANI BAŞIMIZDAKİ İNŞAATA MÜDAHALE EDEMİYORUZ

Son olarak Taşyapı'nın altını oyduğu 400 öğrencili D bloğun çökme tehlikesi ile karşı karşıya olduğu belirtiliyor. Hürriyet'ten Fırat Alkaç  ve Gülseven Özkan'ın haberine göre, Şişli Belediyesi yetkilileri, bir yazı yazarak çevre ve Şehircilik Bakanlığını uyardı. Belediye yetkilileri, ''Uyarımızla ilgili henüz bir çalışma yapıldığı yönünde bilgi almadık. Biz daha önce inşaat çalışmalarıyla ilgili girişimlerde bulunmuştuk. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, inşaat alanının kendi yetki alanlarında bulunduğunu belirterek taleplerimizi reddetti. Şişli Belediyesi olarak bitişiğimizdeki inşaata müdahale edemiyoruz. Yetkimiz dışında” bilgisini verdiler.

VELİLER, ÇÜRENCİLER VE ÖĞRETMENLER DİKEN ÜSTÜNDE

Geçen yıl başlanan prefabriklerin teslim süreci bitmediğinden çocukların o binada ders gördüğünü söyleyen Şişli Endüstri Meslek Lisesi Mezunları Derneği Başkanı Ercan Bodur ise “O binayı görüp, temelini görüp bir şey dememek için cahil olmak gerekiyor. Lisede toplam 4500 öğrenci eğitim alıyor. D Blok’ta 400 öğrenci var. 2-3 gündür veliler de dahil öğretmenler, öğrenciler herkes korkuyor. En ufak toprak kaymasında bina aşağıya iner. Çok tehlikeli bir durum. Ama yetkililerden ses çıkmıyor. Eğitim öğretimin ortasında inşaat yapmak hangi akla sığar?” dedi.

OKUL MÜDÜRÜ: İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜNE YZI YAZDIM

Okul Müdürü Günay Bahçeci, endişelerini şöyle dile getirdi: ”İnşaat devam ederken istinat duvarı çekilmedi. O köşeyle ilgili geçen dönem İl Milli Eğitim Müdürlüğü’ne yazdım. Mühendisler geldi, ’Bir problem, risk yok’ dediler. Geçen hafta, en son yağmur yağınca D Blok’un oradaki köşede toprağın aşağı kaydığı yönünde ihbar geldi. İl Milli Eğitim Müdürlüğü’ne yeniden yazdım. Fotoğrafları gönderdim. Yarın mühendisler tekrar gelecek” dedi.

VELİLER: ÇAMUR, GÜRÜLTÜ, ENDİŞE

Refik Ekin: Öğrenciler çamurda, gürültüde, inşaat içinde eğitim alıyor. Ne doğru düzgün ders görüyor, ne de konsantre olabiliyor. Sesimizi duyan yok. Yetkililer yanıt vermiyor. Okula göndermek istemiyoruz. Ölüm tehlikesi olan bir yere kim çocuğunu göndermek ister? Haberin devamı>>>




Bu Haber 04.03.2018 - 09:51:05 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.