Osman Ayık, Rus televizyon kanalına konuştu

Osman Ayık, Rus televizyon kanalına konuştu
TÜROFED Başkanı Osman Ayık, Rus TV kanalı Channel 5’e Türkiye ve Rusya arasındaki uçak krizi hakkında röportaj verdi. Başkan Ayık, “Bu kriz daha da büyümemeli” dedi.


Türkiye Otelciler Federasyonu (TÜROFED) Yönetim Kurulu Başkanı Osman Ayık, Suriye sınırında Türk jetleri tarafından düşürülen Rus uçağının etkileri üzerine Rusya’nın TV kanalı Channel 5’e (National Russian TV Broadcasting Company) açıklamalarda bulundu.

Başkan Ayık, iki ülke arasındaki sorunun çok ciddi bir boyutta olduğunu ancak bunun yıllardır süren işbirliği sayesinde atlatılabileceğini söyledi.

Türkiye ve Rusya arasındaki dostluğa ve işbirliğine değinen Osman Ayık, “Türkiye ve Rusya arasında çok eski tarihlere dayanan bir işbirliği bulunmaktadır. Yani Türkiye ve Rusya arasında 30 milyar dolarlık ekonomik işbirliği bulunuyor. Bu nedenle sürecin daha ılımlı ve dosthane geçirilmesi iki ülke için de yararlı olacaktır. Gerginliğin artması ve krizin büyümesi iki ülke açısından zararlı sonuçlar ortaya çıkaracaktır. Bu kriz daha da büyümemeli. İki tarafın konuya çok hassas yaklaşmasını istiyoruz” dedi.



Bu Haber 25.11.2015 - 14:10:28 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.