Osman Ayık: Rakiplerin erken rezervasyon satışları bizden yüksek

Osman Ayık: Rakiplerin erken rezervasyon satışları bizden yüksek
TUROFED Nisan ayı basın toplantısı Antalya ICF Hotels Airport'ta yapıldı. Toplantıya TUROFED Başkanı Osman Ayık ve TUROFED çatısı altında bulunan birlik ve derneklerin başkanları katıldı. Toplantıda konuşan TUROFED Başkanı Osman Ayık, rakip destinasyonlardaki rezervasyon satışlarının Türkiye'nin üzerinde olduğunu söyledi.

 
Erman Balak - TurizmGüncel - Antalya

TUROFED Nisan ayı toplantısında konuşan Osman Ayık, sektörün mevcut durumuna dair değerlendirmelerde bulundu. Ayık, Rezervasyon satışlarının Mart sonu itibariyle 2013 rakamlarının biraz altında olduğunu, fakat bu ufak çaplı düşüşün sezon satışlarıyla telafi edilebileceğini  söyledi. Osman Ayık konuşmasını şöyle sürdürdü:

"2013 Türkiye turizmi açısından geçekten çok iyi bir yıldı. erken rezervasyon satışlarının çok iyi başlaması nedeniyle bir bu artış trendinin 2014'te de devam edeceğini söylemiştik. Erken rezervasyonlarda beklenen artışın sağlanamadığını söyleyebiliriz. Bu anlamda rakip destinasyon olan İspanya ve Yunanistan'ın erken rezervasyon satışlarının bizdeki rakamların üstünde olduğunu söyleyebiliriz. Fakat ülke genelinde önemli bir sıkıntı yaşanmazsa sezon satışlarıyla birlikte 2013'teki rakamların yakalabileceğini düşünüyoruz. 

'TÜRKİYE'NİN FEDERASYONU OLACAĞIZ'

En aktif biçimde yürüttüğümüz çalışmalardan biri TUROFED'in örgütlenmesi çalışması. Bu konuda Türkiye'nin federasyonu olma yolundaki çalışmalarımız devam ediyor. 2-2,5 yıl sonra hedeflediğimiz örgütlenmeye ulaşmayı planlıyoruz.  Bu minvalde bakanlıkla senkronize biçimde tanıtım faaliyetlerimiz devam ediyor ve yurt dışı fuarlarında gerekli tanıtım faaliyetlerini en iyi şekilde gerçekleştiriyoruz.

'SEKTÖRDE NİTELİKLİ ELEMAN AÇIĞI HAT SAFHADA'

TUROFED olarak eğitim çalışmaları özellikle ağırlık verdiğimiz bir alan. Sektörde nitelikli personel açığı çok fazla. Bunun giderilmesi için önemli projeler geliştiriyoruz. Bu açığın kapatılması için turizm meslek liselerinin sayısının artması gerekiyor. Bu liselerden mezun olan öğrenciler turizm yüksek okullarına doğrudan geçebilmeli. Bu konuda rakam vermek gerekirse, her yıl 50 bin yeni nitelikli personel ihtiyacı olduğunu söyleyebiliriz. Buna karşın ilgili okullardan mezun olan öğrenci sayısı 15 bin civarı. Turizm meslek yüksek okullarındaki müfredatların yeniden gözden geçirilerek 4 yıl olan eğitimin 2 yıl olarak revize edilmesi bu açığın kapanmasını sağlayabilir. 



'BAZI YASAL DÜZENLEMELERE İHTİYAÇ VAR'

Ülke olarak tansiyonu oldukça yüksek bir seçim atlattık. Seçim sonrası siyasal atmosfer de biraz sakinleşti. Önümüzde atlatılması gereken birde Cumhurbaşkanlığı seçimi var. Bu seçimin atlatılmasının ardından sektör olarak ihtiyaç duyduğumuz bazı yasal düzenlemelerin yapılması için biraz daha yüksek sesle talepte bulunmayı planlıyoruz."
 


Bu Haber 18.04.2014 - 12:24:14 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.