Osman Ayık, Dünya Turizm Örgütü Yönetim Kurulu’nda

Osman Ayık, Dünya Turizm Örgütü Yönetim Kurulu’nda
Türkiye Otelciler Federasyonu (TÜROFED) ve TOBB Turizm Meclisi Başkanı Osman Ayık, Türkiye ve TOBB’u UNWTO Yönetim Kurulu’nda temsil edecek.


Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Birleşmiş Milletler Dünya Turizm Örgütü’nün (UNWTO) Bağlı Üyeler (özel sektör) Yönetim Kurulu’nda bir kere daha Başkan Yardımcısı seçildi. TOBB’u UNWTO Yönetim Kurulu’nda Türkiye Otelciler Federasyonu (TÜROFED) ve TOBB Turizm Meclisi Başkanı Osman Ayık temsil edecek.
 
TOBB’un 2 dönemdir Bağlı Üyeler Başkan Yardımcılığı görevini yürüttüğü Birleşmiş Milletler Dünya Turizm Örgütü’nün 21’inci Genel Kurulu 12-17 Eylül 2015 tarihleri arasında Kolombiya’nın Medellin şehrinde gerçekleştirildi. UNWTO Genel Kurulu’na 50 ülkenin Turizm Bakanı ile diğer üye ülkelerin Bakan Yardımcıları ve üst düzey temsilcileri katıldı.

3'ÜNCÜ DEFA SEÇİLDİ
 
Genel Kurul kapsamında gerçekleştirilen seçimlerde TOBB, yaklaşık 500 üyeden oluşan Bağlı Üyelerin ve Birleşmiş Milletler Dünya Turizm Örgütü’nün büyük desteğini alarak, Mart 2012’den beri sürdürmekte olduğu Yönetim Kurulu Başkan Yardımcılığı görevine üst üste üçüncü defa seçildi.
 
Birleşmiş Milletler Dünya Turizm Örgütü’nün yönetiminde dünya turizmine yön veren aktörlerle birlikte en üst seviyede görev alacak olan TOBB'u 2 yıl süreyle TÜROFED Yönetim Kurulu ve TOBB Turizm Sektör Meclisi Başkanı Osman Ayık temsil edecek. 
 
UNWTO Yönetim Kurulu'nda Türkiye'nin yanı sıra Rusya, Jamaika, Uruguay, İspanya, ABD, İngiltere, Hollanda, Güney Afrika Cumhuriyeti, Namibya, Kolombiya, Arjantin, Malezya, Hindistan, Azerbaycan ve Mısır’dan kuruluşlar yer alacak.
 
TÜROFED Yönetim Kurulu ve TOBB Turizm Meclisi Başkanı Osman Ayık, konu hakkında şöyle konuştu:

“Türkiye, ağırladığı turist sayısı ile dünyanın en önemli turizm ülkeleri içinde yer almaktadır. Türkiye’nin dünya turizmindeki yeri her geçen sene daha da sağlamlaşmaktadır. Türkiye’nin turizmdeki gücünü arttırdığı bu dönemde TOBB’un Birleşmiş Milletler Dünya Turizm Örgütü Yönetim Kurulu’nda üçüncü defa yer alacak olması Türkiye ve turizm sektörümüz için ayrı bir önem taşımaktadır. TOBB Turizm Sektör Meclisi Başkanı olarak Birleşmiş Milletler Dünya Turizm Örgütü Yönetim Kurulu’nda Türkiye’yi ve TOBB’u temsil etmekten onur duyacağım. Bu kurula seçilmemizde TOBB Başkanımız Rifat Hisarcıklıoğlu’nun çok değerli katkıları bulunmaktadır. Kendisine katkılarından dolayı sonsuz teşekkür ediyorum.”
 
Önümüzdeki UNWTO 22. Genel Kurulu’nun Çin’de yapılacağının bilgisini de veren Osman Ayık; “TOBB’un ve Türkiye’nin 3. kez UNWTO Yönetim Kurulu’nda yer alacak olması ülkemiz adına son derece önemli bir adımdır. Türkiye turizm sektöründe 20 – 25 yıllık süreç içerisinde çok önemli hamlelere imza atmıştır. Bu açıdan Türkiye’nin sektörde söz sahibi olmasını çok önemsiyoruz. Ülkemizi ve TOBB’u böyle bir oluşumda temsil etmekten dolayı da son derece mutluluk duymaktayım” dedi.
 


Bu Haber 10.10.2015 - 14:00:36 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.