Orhan Sancar: TÜRSAB ticaret yapmalı!

Orhan Sancar: TÜRSAB ticaret yapmalı!
TÜRSAB seçimleri yaklaşırken, acentecilerin safları da netleşiyor. Geçtiğimiz genel kurulda Ulusoy'un karşısında yer alan AtlasGlobal BDT temsilcisi ve Kaçkar Turizm'in sahibi Orhan Sancar, yaklaşan yeni genel kurulda Ulusoy'u destekleyeceğinin sinyalini verdi.


TÜRSAB genel kurulu öncesi ''TÜRSAB için bir araya gelelim'' başlıklı bir açıklama yapan turizmci Orhan Sancar, genel kurulda Başaran Ulusoy'u destekleyeceğinin sinyalini verdi.

''16 yıldır sadece seçim döneminde çalışma yaparak muhalefet yapılıyor, bunun anlamı sadece seçim kazanma niyetidir. Yoksa sürekli çalışma yapıp muhalefet olarak öneri getirerek Türsab’a yararlı olma gibi bir düşünceleri yok aslında.'' diyen Orhan Sancar, mevcut yönetimin TÜRSAB için yararlı hizmetlerde bulunduğunu savundu.



TÜRSAB 2000'Lİ YILLARA KADAR BASİT BİR MESLEK ÖRGÜTÜYDÜ''

Mevcut yönetimin, 2000'li yıllara kadar basit ve yaptırım gücü olmayan TÜRSAB'ın son 15 yılda etkin ve atak bir yol izleyerek üyelerini en iyi şekilde savunur hale geldiğini söyleyen Sancar, ''Ülkemizde turizmi ile ilgili alınan tüm kararlarda Türsab’ın etkin rolü olmuştur. Ülkemiz ile ilgili tüm yurt içi ve yurtdışı tanıtım, temsil, kongre ve toplantılarda Türsab’ın imzası ve liderliği vardır.'' ifadelerini kullandı.

TÜRSAB'ın ticaret yapmasının doğru olduğunu savunan Orhan Sancar, şunları söyledi:

''TÜRSAB TİCARET YAPMALI''

''Tabi tüm bu faaliyetlerin etkin bir şekilde yürütülebilmesi için Türsab’ın ekonomik açıdan da güçlü olması gerekiyor. Turizmin yarattığı sinerjiden bir çok sektör yararlanıyor ve ciddi kazançlar elde ediyor. Neden bizim meslek kuruluşumuz bu ekonomik kazanımlar ile üyeleri için güçlü olmasın? Yasalar bu tür ekonomik kazanımlar için meslek kuruluşlarının ticari şirketler kurmasını tavsiye ediyor ve denetlenmesinin de önünü açıyor.
Yani şahsi rantların olmadığı ticari faaliyetlere yasalar elveriyor. Bu sayede meslek kuruluşumuz üyelerine yurt içinde ve yurtdışında devlete yük olmadan yardımcı olabiliyor. Aksi takdirde ödenemeyen üyelik aidatlarından ve acente kayıt ücretlerinden başka geliri olmayan Türsab pasif bir meslek kuruluşuna döner.''

''HACİZ Mİ UYGULANMIŞ, METAL YORGUNLUĞU MU VAR?''

''Gelin hep beraber yönetimde yer alalım, yolsuzluk varsa tespit edelim, suç duyurusunda bulunalım ve yönetim içerisinde sesimizi yükseltip yanlışları düzeltelim. Sadece başkanın aldığı kararların uygulanmasını engelleyelim.'' diyen Sancar, ''Haciz mi uygulanmış, metal yorgunluk mu var, hepsini ortak yönetimde sorgulayalım.'' dedi.

''BOŞ VAATLER''

Üstü kapalı olarak Firuz Bağlıkaya'nın ''yeni acente kurulmasına müsade etmeyeceğiz'' sözünü de eleştiren Orhan Sancar, ''Acentelik belge vermeyi dondurmak, belge bedellerini yükseltmek, Rekabet Kurulu ve kanunların elverdiği ölçüde uygulanabilir ama ticaret yapmayı kimse durduramaz, boş vaatler ile uğraşmayalım.'' değerlendirmesinde bulundu.

TUR OPERATÖRLERİNE 'TEKELCİ' SUÇLAMASI

İsim vermeden büyük tur operatörlerini tekelcilikle suçlayan ve acentelerin bu tekelci zihniyetten kurtarılması gerektiğini kaydeden Sancar, turizm talebinin tüketici tercihleri tarafından elirlenmesi gerektiğini söyledi.



Bu Haber 08.11.2017 - 14:39:46 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
  • Çok Yazık Koca Koca Adamlar Döne Döne Bir Hal Oldular 09.11.2017 - 03:32

    Orhan Bey, geçen s ene türsab yeniden ekibinin içinde göstermiş olduğunuz çalışmadan tanıdık sizi, platformlardaki yazışmalarınızı da takip ediyorduk.. Bu açıklama her şeyin inkarı olmuş sizin için bundan sonra ağzınız ile kuş tutsanız sektör mensubu kimse sizi kale almayacaktır. Ya baştan bu tip mücadelelere girmeyeceksiniz, girdiyseniz de rüzgar gülü gibi sağa sola savrulmayacaksınız. Çalıştığınız şirketin sahibi KIRMIZI GECELER adında seyahat acentelerine bir lansman yapıyor ve BAŞARAN ULUSOY için o hep burada kalmalı diyor, sonuna kadar. Bayram değil seyran değil MURAT BEY" in BAŞARAN ULUSOY aşkı neden debreşti diye düşünürken bir de baktık ki, MURAT ERSOY, BAŞARAN ULUSOY, MUSTAFA ÇOBANOĞLU, BİRLİKTEYİZ TURİZM HAVACILIK HİZMETLERİ TİCARET VE A.Ş" yi kurmuşlar, birliğin ticaret yapmasını istemenizden amacınız bu ise eğer, burada büyük bir yanılgı içindesiniz zira BİRLİK değil, birliğin yaratacağı ticaret hacmi üzerinden şahıslar ticaret ve kar eder duruma geliyorlar. Birlik başkanı hac umre acentelerine koltuk satmak için bir uçak şirketi sahibi ile şirket kuruyor, şimdi size soruyorum bu birlik başkanı havayollarının önüne çıkıp birlik üyelerinin ve sektörün kazanımı adına hareket edebilir mi? Yazıklar olsun ki siz de bu düzeni savunur olmuşsunuz, bizler de sizi yanlış tanımışız. İki sene sonrada olsa gerçek yüzünüzü sektöre gösterdiğiniz için teşekkür ederiz size.

  • Ertuğrul Sarısu 09.11.2017 - 02:26

    Yazık Orhan Sancar yazık... Bunları söyleyebildiğinize inanamıyorum... Ama size bunu söyletenler utanmalı değilmi? Eminim sizde öyle düşünüyorsunuz. Gelmeyin bu oyunlara Akıl tutulmasına...

  • Y. Murat Özgüç 09.11.2017 - 12:39

    Hımmmm

  • Rumuz:Ekibini satmayan adam 08.11.2017 - 11:29

    Sizi kim ciidiye alıp da okuyor çok merak ediyorum?

  • Uğur Hacısoylu 08.11.2017 - 11:28

    Neresinden dönersen dön, artık döneksindir!!! Geçen dönem Firuz beyin ekibinde yer almak istedin ama patronun iplerini çekince bir anda B.U"cu oldun, yazık yaşından başından utan.

  • Ali Bulduk 08.11.2017 - 11:26

    Patonunun sesi ne de olsa! Murat Ersoy"un çalışanısınız e normal talimatla yazıyorsunuz bu yazıları, Başaran abiniz siparişi veriyor patronunuz da emrediyor kaleminizi kiraya veriyorsunuz! Sizi kimse ciddiye almaz.

  • murat gökçe 08.11.2017 - 11:24

    Orhan bey sizi tanımasam yazınızı ciddiye alırdım ancak ne olduğunuzu karakterinizi ve içinde bulunduğunuz durumu bir meslektaşınız olarak çok iyi biliyorum. Maalesef ruhunuzu şeytana teslim etmişsiniz. Değer mi Orhan bey?

En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.