Online mecraya 2.5 milyon dolar yatırdı, hedef günde 2 bin oda satışı

Online mecraya 2.5 milyon dolar yatırdı, hedef günde 2 bin oda satışı
Etstur'un 2.5 milyon dolarlık yatırımla kurduğu online şirketi OTA, sektöre hızlı giriş yaptı. OTA ile 2 yıl içinde günde 2 bin oda satmayı hedefleyen Etstur'un 5 yıllık hedefi ise, global siteler arasında ilk 10'da yer almak.


Sabah Gazetesi'nin haberine göre, Etstur'un nisan ayında 2.5 milyon dolarlık altyapı yatırımıyla kurduğu online satış kanalı OTA, sektöre hızlı giriş yaptı. Türkiye'de ofisleri olmayan bu nedenle de vergi ödemeyen global rakiplerinin aksine, herhangi bir sorunda müşterinin ilk muhatabı olma teminatını veren şirket, aynı zamanda taksit imkânı da sunuyor. 3 ayda yurt içinde 6 bin , yurt dışında 44 bin otele ulaştıklarının bilgisini veren Etstur Yurt Dışı Turlar Müdürü İlker Lanacı, 5 yılda global siteler arasında ilk 10'da yer almayı hedeflediklerini ifade ediyor.

Etstur Yurt Dışı Turlar Müdürü İlker Lanacı'nın, Betül Alakent'in sorularına verdiği cevaplar şu şekilde:

Nisanda internete yönelik kurduğunuz yeni operasyonunuz nasıl gidiyor?

Yeni birim Onlinetur Travel Agency (OTA) diye geçiyor. Adından da anlaşılacağı üzere tüm turistik hizmetleri içinde barındıran, otel uçak bileti, araç vs hepsini online kanalda satacağımız bir operasyon OTA. Yurtdışında ilk etapta Türkler'in yoğunlukla seyahat ettiği ülkeler olacak. Avrupa'dan 20 şehir, Uzakdoğu'dan başkentler, Amerika'dan New York, Miami, Los Angelas gibi şehirlere yoğunlaşacağız. Ancak bu diğer ülkelerde satış yapmayacağımız anlamı taşımıyor.

Ne kadarlık bir yatırım yapıldı?

Sadece sistem ve altyapı için 2.5 milyon dolarlık yatırım yapıldı. Ofline ve online pazarlamaları için de bütçe ayrıldı.

Globale ne zaman açılacaksınız?

Biz operasyonlarımızı başlattık. Şu anda sistemde 50 bin otel var. Yurt içinde 6 bin, yurt dışında ise 44 bin civarı otel bizimle çalışmaya başladı. 2017'nin ilk yarısına ulusal kanaldaki tüm otelleri sisteme dahil etmeyi planlıyoruz. Ardından globalde daha yoğun ve agresif büyüyeceğiz.

İlgi nasıl peki?

Etstur'un günlük ziyaretçi sayısı 1 milyonun üzerinde. Otel tarafında da satışlarımız başladığı için tıklanma oranı her geçen gün artıyor. Otel tarafında hem günlük tıklanma hem de otel satışında yüzde 150 artış var.

Hedefiniz ne?

İki ayda günde yurt içinde 100, yurt dışında da 40 oda satıyoruz. Hedefimiz 2 yıla kadar yurt içi ve yurt dışında toplam günlük 2 bin oda satmak. 5 yıllık hedefimiz ise tüm dünyada bu işi yapan siteler arasında ilk 10'a girmek.

Yunanistan ekonomik olarak ciddi bir sıkıntı içinde. Bankalardan para çekmeleri engellendi. Bu turlara nasıl yansır?

Yunanistan turlarımız 2014'e göre yüzde 20 arttı. Ekonomik krizde olmalarından dolayı bugüne kadar bir sorunla karşılaşmadık hatta fiyat düşük, ciddi talep var.

Tur operasyonları nasıl gidiyor?

Çok iyi gidiyor. Geçen yıla oranla yüzde 20 artış var. İtalya Türkler için her zaman ilk sırada yer alıyor. Bu yıl Sicilya gibi yeni destinasyonlar açtık. Buraya 2016'da haftada bir uçak (200 kişilik gruplar) taşıyacağımızı öngörüyoruz. Kurban Bayramı için Panama, Kolombiya ve Dominik Cumhuriyeti diye bir tur çıkardık. Büyük ilgi görüyor. Yılbaşı için Avusturya turlarına başladık.


Bu Haber 02.07.2015 - 09:46:36 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.