Online itibar yönetimi otelinize ne kazandırır, web siteniz nasıl olmalı?

Online itibar yönetimi otelinize ne kazandırır, web siteniz nasıl olmalı?
Hotel Care kurucu ortağı İzim Bozada, işletmelerin uzun ömürlü olmasının en önemli unsurlarından birinin online itibar yönetimi olduğunu belirtti. Bozada, bir otel sitesinin nasıl olması gerektiği konusuna da ipuçları verdi.


İç müşteriler olan çalışanlar, dış müşteriler olan konuklar, tedarikçiler ve toplum ile iletişim kurarken, marka bilinirliğini arttıracak etkinlikler yaparken, sosyal sorumluluk projelerini düzenlerken, oluşacak algıyı doğru yönetmek gerektiğini vurgulayan Bozada, ''Nitekim marka itibarı doğru yönetildiğinde, şirketlerin toplam değeri artıyor. Bu da pazar paylarının artmasını, rakiplerine karşı üstünlük kazanmalarını ve gelecekte var olma şanslarını arttırıyor” dedi.



OTELLERİN WEB SİTELERİ NASIL OLMALI?

Otellerin vitrini olan web sitesinde, ürün ve hizmetlerin en iyi şekilde anlatması gerektiğini kaydeden Bozada, şu noktaların altını çizdi:

“Web sitesi, otel işletmelerinin vitrinleridir. Dolayısıyla, ürünlerini (hizmetlerini) en iyi şekilde anlatmaları gerekiyor. Bu noktada şunlara önem verilmelidir. Web sitesinde, profesyonel fotoğraflar olmalıdır; SEO uyumlu içerikler hazırlanmalıdır; özel teklifler (web sitesinden ya da doğrudan rezervasyonu teşvik edecek ek değer üreten teklifler) sunulmalıdır; Call to Action mesajları (sadece ana sayfada değil, ara sayfalarda da rezervasyon girişimine davet edici) hazırlanmalıdır; online rezervasyon motoru yapılmalıdır. Nitekim web sitesinde, çok uzun metinlere ve çok sayıda sayfaya ihtiyaç olduğunu da düşünmüyoruz. Potansiyel misafirlerin zamanları yok ve otelin web sitesi kararlarını çabuklaştıracak kadar net olmalıdır. Sosyal medya da ise, süreklilik, otel kapalı olsa bile ilham verici paylaşımların devamı, yapılan paylaşımlardaki özen, kurgu, görüntü ve paylaşım kalitesi, kullanılan hashtagler ile konuklara arada sırada jestler yapmak, onlarla sürekli etkileşimde olmak, rezervasyon ve sorularını cevaplamak gerekiyor.''


Bu Haber 05.04.2018 - 15:03:11 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.