Online check-in için hangi hava yolu şirketi ne kadar süre veriyor?

Online check-in için hangi hava yolu şirketi ne kadar süre veriyor?
Uçak bileti, otel ve araba kiralama arama motoru Skyscanner tarafından 500 katılımcı üzerinden gerçekleştirilen uluslararası online check-in araştırmasının sonuçları, seyahatseverlerin %48’inin rezervasyondan hemen sonra online check-in yaptığını gösteriyor. Peki, havayolu şirketleri online check-in için yolcularına ne kadar zaman tanıyor? Skyscanner, havayollarının seyahatseverlere farklı destinasyonlarda online check-in için ne kadar süre tanıdığını araştırdı.


Havayollarının sunduğu online check-in hizmeti sayesinde havaalanında vakit kaybetmek yerine biniş kartımızı evde basabiliyor veya mobil cihazımıza indirebiliyoruz. Ancak bu her istediğiniz zaman online check-in yapabileceğiniz anlamına gelmiyor. Uçuşlardan kaç saat öncesinde check-in yapılabileceğiniz havayollarına, hatta uçuşun rotasına göre bile değişiyor. Seyahatinizi kolaylaştırmak için Skyscanner olarak önde gelen havayollarının online check-in sürelerini araştırdık.

UCUZ HAVA YOLU ŞİRKETLERİNDE CHECK-INN SÜRELERİ DAHA UZUN

Türk Hava Yolları, Lufthansa, British Ariways gibi daha köklü havayolları online check-in işlemini uçuşa yaklaşık 24 saat kala açarken, Pegasus 72 saat önceden açıyor. Ryanair için bu süre 7 güne çıkıyor ve Easyjet için ise 30 günü buluyor. Bu sayede yolcular biniş kartlarını önceden basarak yanlarına alabiliyor ve internet erişiminin sınırlı olduğu durumlarda da rahat edebiliyor.
Süreler neden farklı?

Skyscanner olarak bu sürelerin neden bu kadar farklılık gösterdiğini araştırdıktan sonra, bu durumun aslında yolcuların lehine olduğu sonucuna vardık. Bazı havayolları uçak biletlerinde daha esnek bir yaklaşım sergiledikleri için online check-in sürelerini kısa tutuyorlar. Bu sayede yolcuların yanlış uçuşa check-in yapmalarının önüne geçilmiş oluyor.

Sürenin kısa olması aynı zamanda havayollarının artan bilet talebine karşılık verebilmelerini sağlıyor. Büyük havayollarının filolarında farklı uçak türleri bulunduğu için, özellikle Business sınıfı bilet talebi de olduğunda uçak türünün değiştirilebilmesi için esneklik sağlıyor. Düşük maliyetli havayollarında ise filoya bağlı olarak uçak tipi daha önceden belirlenmiş oluyor, bu yüzden daha uzun süre önceden check-in açılabiliyor.
 
ONLINE CHECK-INN TAVSİYELERİ

1. Online check-in süresine önceden bakın

Check-in süreleri hem havayolu hem de rotalar için farklılık gösterdiğinden, en iyisi uçuşunuzun online check-in süresini önceden öğrenmek. Seyahat esnasında internet erişiminin sınırlı olabileceğini göz önünde bulundurmak gerek.
2. Biniş kartınızı önceden indirin veya yazdırın

Havaalanında vakit kazanmak için biniş kartınızı evinizde yazdırın veya mobil cihazınıza indirin.
3. Mobil internet sitesi yerine mobil uygulamaları tercih edin

Havayollarının mobil uygulamalarını önceden telefonunuza indirin. Mobil uygulamalar daha pratiktir ve mobil sitelere göre internet data kullanımları daha azdır.
4. Telefon operatörünüzün yurtdışı internet tarifelerini öğrenin

Yurtdışında telefonlarımızda interneti kullanmaktan kaçınsak da, çeşitli operatörlerin yurtdışı tarifeleri avanatjlı olabiliyor. Yurtdışına çıkmadan önce bunu araştırarak seyahatte de rahatça internete bağlanabilirsiniz.
5. Ücretsiz Wi-Fi noktalarından faydalanın

Eğer operatörünüz üzerinden internete bağlanamıyorsanız, ücretsiz Wi-Fi noktalarından faydalanabilirsiniz. Starbucks, Mc Donald’s ve Apple Store gibi yerlerde genellikle ücretsiz Wi-Fi bulunuyor.





Bu Haber 31.08.2015 - 11:11:19 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.