Ömer Çelik; Bir turisti bile kaybetmek istemiyoruz

Ömer Çelik; Bir turisti bile kaybetmek istemiyoruz
Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik, Moskova'daki fuarlar öncesinde Hürriyet'ten Umut Erdem'e yönelik özel açıklamalarda bulundu.


Coğrafyamızda yaşanan ekonomik ve siyasi gelişmelerin, ülke ekonomisinin lokomotifi konumunda olan turizm sektöründe dalgalanmalar yaratabileceğini belirten Bakan Ömer Çelik, şunları kaydetti:

“Geçen sene de bazı krizler vardı ama buna rağmen biz sektörle birlikte el ele vererek turizmimizi ayakta tuttuk. Dünya ortalamasının üstünde daha da büyük bir gelişme sağladık. Bu yıl da bize turist gönderen ülkelerde yaşanan ekonomik kaynaklı krizlerin aşılması için elimizden geleni yapacağız. Günümüzün belirsiz jeopolitik koşulları altında turizmde pazar payını kaybetmemek, var olan pazarı daha da artırmak için tüm imkanlarımızı sektörle birlikte değerlendireceğiz. Rusya bizim için önemli bir pazar, Ruslar için de biz önemli bir turizm destinasyonuyuz. Ülkemize gelecek bir turisti bile kaybetmek istemiyor Rusya’dan gelen turist sayısında bu yıl da artış olması için var gücümüzle çalışıyoruz. Bu kapsamda hem tanıtım faaliyetlerini artıracağız hem de maddi bir takım destekler sağlayacağız.”


Bu Haber 17.03.2015 - 14:27:36 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.