Olumsuz yorumları engelleyen otel zincirine 2.2 milyon dolar ceza

Olumsuz yorumları engelleyen otel zincirine 2.2 milyon dolar ceza
Avustralya’nın en büyük otel zincirlerinden biri, TripAdvisor’da olumsuz yorum yapılmasını engellediği gerekçesiyle 2.2 milyon dolar cezaya çarptırıldı.


TurizmGüncel – Dış Haberler

Avustralya’nın en büyük otel zincirlerinden Meriton Property Services, TripAdvisor’da olumsuz yorum yapacağını düşündüğü müşterilere müdahale ettiği gerekçesiyle 2.2 milyon dolar cezaya çarptırıldı.

 
Avustrulya Federal Mahkemesi tarafından yapılan açıklamaya göre, otel çalışanları Kasım 2014 ve Ekim 2015 tarihleri arasında kendilerine şikayette bulunan ya da kötü bir konaklama tecrübesi geçirdiğini düşündükleri müşterilerin mail adreslerini TripAdvisor’a yanlış vererek olumsuz yorum yapmalarını engelledi. Herhangi bir dönemde yoğun şikayet alınan otellerde ise müşterilerin mail adreslerinin toplu olarak TripAdvisor’a iletilmediği belirlendi. 

Mahkeme, bu tutumun otel hakkındaki değerlendirmeleri okuyan potansiyel müşterilerin algılarını yanıltmaya yönelik olduğuna ve bu sebeple tüketici haklarını ihlal ettiğine hüküm verdi. 

TRIPADVISOR: HEMEN HAREKETE GEÇTİK

Konuya dair bir açıklama yapan TripAdvisor ise, durumdan Ekim 2015’te haberdar olduklarını ve kendi bünyelerinde araştırma başlatarak "tespit edilen sorunların derhal ele alınmasını ve TripAdvisor’un sıkı yönergelerinin yerine getirilmesini sağlayarak, soruşturma ve öz düzenleme yapmak için harekete geçtiklerini" belirtti.
 
PARA CEZASIYLA SINIRLI KALMADI

2.2 milyon dolar cezaya çarptırılan otel zinciri, üç yıl boyunca TripAdvisor'a sunduğu verileri filtrelemek, seçmek ya da sınırlamaktan men edildi ve personeline yönelik bir uyum ve eğitim programı oluşturması emredildi.
 


Bu Haber 01.08.2018 - 13:41:01 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.