Ölüdeniz’de yargı kararı hiçe sayılıyor iddiası

Ölüdeniz’de yargı kararı hiçe sayılıyor iddiası
Zaman Gazetesi'nden Kayber Avcı'nın haberine göre, Ölüdeniz ve Belcekız plajlarının ölü fiyatına ihale edilmesine dur diyen yargı kararına uyulmuyor. Mahkemenin ihalenin yürütmesini durdurmasının üzerinden bir hafta geçmesine rağmen söz konusu plajlar MELSA’ya devredilmiyor.

 
Muğla Valiliği İl Özel İdaresi’nin yüzde 75 hissesine sahip olduğu Muğla El Sanatları (MELSA) şirketinin Müdürler Kurulu Başkanı Yavuz Kayı, yargı kararının ardından bir hafta geçmesine rağmen Ölüdeniz Lagünü ve Belcekız plajlarının günübirlik alanların hâlâ kendilerine devredilmediğini söyledi. Kayı, “Özlediğimiz, ulaşmak istediğimiz hukuk devletlerinde insanlar, ‘Biz böyle uygun gördük’ der mi? Hukuk devletleri böyle mi yönetiliyor? Uzun yıllara dayanan ve devlet tecrübesi olan devletimin buna müstahak olduğunu düşünmüyorum. Alanların bir an önce devrinin yapılmasını bekliyoruz.” dedi.
 
Marmaris Belediye Başkan Yardımcısı Dursun Kaplan ise Muğla ve ilçe belediyeler yerine MUÇEV’e verilerek, 80 milyon liralık gelire el koyulduğunu savundu. Kaplan, “Hem halka doğrudan hizmet götürüleceği söyleniyor hem de belediyenin gelirlerini kısarak halka hizmet engellenmeye çalışılıyor.” diye konuştu. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı da söz konusu iddialar üzerine yazılı bir açıklama yaptı. Açıklamada, “MUÇEV şirketine, Muğla ili sınırlarındaki toplam 14 alanın işletilmesi (2012/15 no.lu Başbakanlık genelgesi gereğince 26.5.2014 tarihinde ‘Başbakanlık oluru’ ile) verilmiştir.” denildi.


Bu Haber 11.07.2014 - 09:53:09 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.