ODTÜ’lü Profesör ata yadigarı köşkü turizme kazandırdı

ODTÜ’lü Profesör ata yadigarı köşkü turizme kazandırdı
Uzun yıllar ABD’de öğretim görevlisi olarak çalıştıktan sonra Türkiye’ye dönenve Ortadoğu Teknik Üniversitesi Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi Bölümü’nde ders veren Prof.Dr. Mehmet R.Gürkaynak, 1800’lü yıllardan kalan ata yadigarı köşkü turizme kazandırdı.


Çanakkale’nin doğalgüzellikleriyle anılan Biga ilçesinde bulunan ve 1800’lü yılarda Alanya’dan Biga’ya göç eden kereste tüccarı Mehmet Rüştü Efendi tarafından yaptırılan tarihi köşk, Prof.Dr.MehmetR.Gürkaynak tarafından aslına uygun bir şekilde onarılarak otele dönüştürüldü. Biga merkezde bulunan ve adını Mehmet Rüştü Efendi’nin torunlarının baş harflerinden alan MRG Hotel, 53 oda, 2 suit olmak üzere toplam 110 yatak, 72 kişilik restoran, 50 kişilik bar, 70 ve 110 kişilik iki seminer salonu, 150 kişilik eğlence salonu, 15 kişilik çalışma odası ve 25 arabalık garaj olmak üzere aynı avluya bakan üçbloktan oluşuyor. Konaklama ve eğitim amacına yönelik olarak tasarlanan mekan, oda ve konferans salonu sayısı açısından yetersiz kaldığından iki yeni bina daha eklenmiş.Tarihi köşkü hayatta kalması, bir eğitim merkezi haline gelmesi ve Biga turizmine katkı sunması için otele dönüştürdüklerini söyleyen Prof.Dr.MehmetR.Gürkaynak, “Biga gibi önemli yol güzergahları üzerinde bulunan, doğası ve tarihi geçmişiyle adından söz ettiren bir yere, turizm konseptlerine uygun bir otel kazandırdığımız için mutluyuz. Atalarımızın yaşadığı bu köşk, artık Biga’nın da önemli bir değeri haline geldi.” dedi.


İstanbul-Bursa-Çanakkale turizm ekseninde yer alan Biga, Kaz Dağları, kaplıcalar ve denize yakınlığı, av turizmine elverişli yapısı ve yöresel yemekleri itibari ile turizm kapasitesi yüksek bir yer konumunda. Kentin gürültüsü ve kargaşasından uzakta huzurlu vakit geçirmek isteyenlerin tercih ettiği Biga’da, tarihi konağın otele dönüştürülerek turizme kazandırılmasıyla konaklama olanakları da artmış oldu.




Bu Haber 22.07.2014 - 10:42:27 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.