Numan Kurtulmuş: Uzak Doğu ülkelerine çıkarma yapmak gerekiyor

Numan Kurtulmuş: Uzak Doğu ülkelerine çıkarma yapmak gerekiyor
Kültür ve Turizm Bakanı Numan Kurtulmuş, Birleşmiş Milletler Dünya Turizm Örgütü'nin (BMDTÖ) yürütme konseyi için yapılacak oylamaya katılmak üzere Çin'e gidecek. Seyahat öncesi açıklama yapan Kurtulmuş, Uzak Doğu ülkelerine çıkarma yapmak gerektiğini ifade etti.



Kültür ve Turizm Bakanı Numan Kurtulmuş, BMDTÖ'nün 22. genel kuruluna katılmak üzere Çin'e gidiyor. Seyahat öncesi bir açıklama yapan Kurtulmuş, ''Türkiye’nin turizm politikalarıyla Birleşmiş Milletler Dünya Turizm Örgütünün politikaları da örtüşüyor. Türkiye olarak Avrupa Bölgesi'nden BMDTÖ Yürütme Konseyi üyeliği için adayız. Ülkemizin yürütme konseyi üyeliğini kazanması, Türkiye turizminin gelişmesi ve Türkiye'nin turizm dilini kullanarak uluslararası alanda etkinliğinin artırılması bakımından önemli bir adım olacaktır.'' dedi.

ÇİN'DE KÜLTÜR BAKANI VE TURİZM SEKTÖRÜ İLE GÖRÜŞECEK

Çin'den gelen turist sayısını arttırmak için çalışmaların sürdüğünü kaydeden Numan Kurtulmuş, seyahatte Çin Kültür Bakanı ve turizm sektörü ile önemli görüşmeler yapılacağını belirtti.

''UZAKDOĞU ÜLKELRİNE ÇIKARMA YAPMAK GEREKİYOR''

Türkiye’de turizmin önemli bir potansiyele kavuştuğunu, sağlık turizminden spor turizmine, inanç turizminden dağ turizmine, kış turizmine kadar ülkede bu alanda çeşitliliğin arttığını ifade eden Kurtulmuş, ''Çin, Japonya ve Hindistan gibi Uzak Doğu ülkelerine çıkarma yapmak gerekiyor. Çin’den gelecek turist sayısını artırmak için arkadaşlarımızla çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Çin’e yapacağımız bu seyahatte önemli görüşmeler gerçekleştireceğiz. 2018 yılının Çin’de ‘Türkiye Turizm Yılı’ olarak ilan edilmesi bizim için büyük bir avantaj. Bu kapsamda yapılabilecek etkinlikler ve Türkiye’nin tanıtımları konusunda da faaliyetlerimiz sürüyor.”



Bu Haber 08.09.2017 - 13:21:58 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
  • Murat Atsever 09.09.2017 - 05:46

    Antalya Valisinin Çin gezisini hatırladım bir an. Yerel kıyafet giyip bir slogan atmıştı "Bütün Çin"i selamladım, Antalya"ya davet ettim" - Münir Karaloğlu

En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.