Numan Kurtulmuş: Kuru gürültü yapmıyoruz!

Numan Kurtulmuş: Kuru gürültü yapmıyoruz!
2.. EMITT Turizm Fuarının açılışına katılan Kültür ve Turizm Bakanı Numan Kurtulmuş, sektörle ilgili değerlendirmelerde bulundu. Kurtulmuş, ''Biz 'Türkiye'ye gelin' diyerek kuru gürültü yapmıyoruz. Türkiye turizmde üstün bir ülke. Bu coğrafyada Troya'dan Osmanlı'ya kadar 24 medeniyet gelip geçti ve hepsinin izleri bu topraklarda mevcut.'' dedi.


TurizmGüncel

Toplantının son konuşmacısı Kültür ve turizm Bakanı Numan Kurtulmuş ise şunları söyledi.

EMITT, 80 ülkeden 5 bine yakın kurum ve kuruluşun katılacağı dünyanın önde gelen turizm fuarlarından biri. Türkiye önümüdeki yıllarda dünya turizm ps,astasında daha fazla pay alma iddiasını bu fuarla gösterecek Bu nedenle fuarın tüm organizatörlerine teşekkür ediyorum.



Fuarda sadece ürün ve destinasyon sergilenmeyecek, uluslararası camiada deneyim sahibi olan isimlerle yapılacak panel ve konferanslarla bilgi ve tecrübe paylaşımı sağlanacak, yeni gelişmeler yakından  takip edilecek.

Türkiye son iki yılda şok ve krizler yaşadı. Bir ülkenin başına gelmesi mümkün olmayan, ekonomi ve turizmi etkileme potansiyeline sahip çok sayıda olay yaşandı.

Rusya ile yaşanan uçak krizi, Avrupa'daki seçimler nedeniyle yükselen aşırı sağcı ve ırkçı söylemler. 15 Temmuz'da yaşanan darbe teşebbüsü ve onun ortaya çıkardığı türbülanslar Türkiye ve Türkiye turizmine zor ve riskli 2 yıl yaşattı.

Ancak Türkiye turizm sektörü krizlere ne kadar dayanıklı olduğunu bu sürede gösterdi. Tüm kurum ve kuruluşlarımız el birliği ile turizmde yaşanan bu krizin kısa sürede bertaraf edilmesini sağladılar. 2017, Türk turizmi için bir iftihar yılı olmuştur. Tüm olumsuzluklara rağmen Türkiye 2017 yılında 32.4 milyon turist ve 26 milyar dolar turizm gelirine ulaştı.



Şimdi Turizm şurasının sonuçlarını elde etmek için çalışıyoruz. Türkiye 2023 yılında 50 milyon turist ve 50 milyar dolar turizm gelirine ulaşacak.

Almanya'da yüzde 50-70 arasında rezervasyon artışı var. Biz 'Türkiye'ye gelin' diyerek kuru gürültü yapmıyoruz. Türkiye turizmde üstün bir ülke. Bu coğrafyada Troya'dan Osmanlı'ya kadar 24 medeniyet gelip geçti ve hepsinin izleri bu topraklarda mevcut. Aynı şekilde kongre turizminden kültür turizmine, gastronomiden spor turizmine kadar büyük bir potansiyele sahibiz.


Bu Haber 25.01.2018 - 12:37:30 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
  • Turizimci 25.01.2018 - 10:58

    Sayin bakanim , gaza gelmeyiniz , verilmeyen yakit katkilarini zamaninda vermezseniz 2019 da Turkiyeye rezervasyonlar aninda dusecektir cunki avrupa bu yakit katkilarina goz dikerek bu artisi yapti, bunu dikkate aliniz

En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.