Numan Kurtulmuş: Bunun hesabı hem bu dünyada hem öteki dünyda sorulur!

Numan Kurtulmuş: Bunun hesabı hem bu dünyada hem öteki dünyda sorulur!
NTV'de yayınlanan Dünyanın Turizmi adlı programa konuk olan Kültür ve Turizm Bakanı Numan Kurtulmuş, turizm ve İstanbul'daki tarihi yapının korunması ile ilgili açıklamalarda bulundu. Kurtuluş, '' ''Buradaki tarihi ihtişamı bir şekilde kaybedersek, silüetin bozulmasına, göz yumarsak, bunun hesabı hem bu dünyada öteki dünyada sorulur.'' dedi.


Kültür ve Turizm Bakanı Numan Kurtulmuş, 2018'in ilk ayında Türkiye'ye gelen ziyaretçi sayısının yüzde 40'a yakın artış gösterdiğini belirterek, ''Yaptığımız projesksiyonlar bu şekilde devam ederse 2018 yılında 38 milyon ziyaretçi ve 30 milyar dolar turizm geliri elde etmemiz mümkün.'' dedi.



''KONUŞTUK, DAĞILDIK OLMAYACAK''

III. Turizm Şurası sonrası ortaya konan 13 bildiriden hareketle stratejik eylem planı çıkarıldığını kaydeden Kurtulmuş, ''Şurada konuştuk dağıldık olmayacak. Bu eylem planını takip ederek turizmi Türkiye'nin stratejik sektörü haline getireceğiz.'' ifadelerini kullandı.

''GELENEKSEL PAZARLARI BÜYÜTMEYE DEVAM EDECEĞİZ''

Türkiye'nin yeni pazarlara açılma çalışmalarının Avrupa'dan kopma anlamına gelmediğini söyleyen Bakan Kurtulmuş, 2017 yılının aynı zamanda Avrupalı turistin yeniden Türkiye'ye dönüş yılı olduğunu savundu. Kurtulmuş, ''Şu anda Almanya'da yüzde 70 rezervasyon artışı var. İngiltere için de aynı durum geçerli. Dolayısıyla biz bir yandan yeni pazarlara açılırken diğer yandan bütün gücümüzle geleneksel pazarlarımızı büyütmeye devam edeceğiz.'' şeklinde konuştu.

''TÜRKİYE'NİN BU DEVASA PASTADAN DAHA FAZLA PAY ALMASI LAZIM''

Önümüzdeki 10 yılda dünyada en çok büyüm gösterecek sektörün turizm olduğunun altını çizen Kurtulmuş, önümüzdeki dönemde dünyadaki diğer sektörlerin yüzde 4, turizm sektörünün ise yüzde 10'un üzerinde büyüme göstereceğini belirtti. Turizmin devasa bir pasta olduğunu ve Türkiye'nin bundan daha fazla pay alması gerektiğini dile getiren Kurtulmuş, Türkiye'nin bu potansiyelinin olduğuna vurgu yaptı.

''HEM BUN DÜNYADA HEM ÖTEKİ DÜNYADA HESAP SORULUR''

İstanbul'daki tarihi değerlerin korunması gerektiğine belirten Kurtulmuş, ''Buradaki tarihi ihtişamı bir şekilde kaybedersek, silüetin bozulmasına, göz yumarsak, bunun hesabı hem bu dünyada öteki dünyada sorulur. Bu nedenle İstanbul konusunda çok titiz olmamız lazım.'' dedi.

''İSTANBUL ÇALIŞTAYI YAPACAĞIZ''

Nisan ayı içinde bir İstanbul çalıştayı yapacaklarını açıklayan Numan Kurtulmuş, yaşayan bir kültür içinde bu değerlerin nasıl korunacağını masaya yatıracaklarını söyledi. Kurtulmuş, ''Bu tarihi mirası korumak ve kollamak mecburiyetindeyiz. Belki en ideali, Tarihi Yarımadayı bütünüyle çok kuvvetli yetkilerle donatılmış bir alan başkanlığına dönüştürmek.'' değerlendirmesinde bulundu.

İyileştirme ve yenileştirme çalışmaları yapılırken bu başkanlığın yetkili olması gerektiğini savunan Kurtulmuş, her bir değerin korunması gerektiğine işaet etti.

 


Bu Haber 03.03.2018 - 10:30:36 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
  • turizimci 04.03.2018 - 09:55

    sayin bakanim artik size kimse inanmiyor, 2017 tesviklerini odemediniz. turizim surasinda 2018 icinde tesvik verilecek hemde daha da artacak dediniz mart ayina geldik hic bir sey olmadi.

En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.