Numan Kurtulmuş: Afrin operasyonu turizmi asla etkilemeyecek

Numan Kurtulmuş: Afrin operasyonu turizmi asla etkilemeyecek
Kültür ve Turizm Bakanı Numan Kurtulmuş, Türküye'nin Afrin'e yaptığı askeri operasyonunun turizmi etkilemeyeceğini savundu.


Kültür ve Turizm Bakanı Numan Kurtulmuş, Türkiy'nin Afrin'e yaptığı askeri operasyonun ülke turizmini etkilemeyeceğini söyledi. Erken rezervasyonlarda artışlar olduğunu kaydeden Kurtulmuş, "Şu güne kadar Afrin operasyonun bizim turizmimize en ufak bir etkisi yok" ifadelerini kullandı.



''YÜZDE 50, 60, 70 REZERVASYON ARTIŞLARI VAR''

Sputnik'ten Yurdagül Şimşek'e konuşan Kurtulmuş, "EMITT Fuarı vesilesiyle mesela Alman Seyahat Acenteleri Birliği Başkanı oradaydı. Kendisiyle görüşmemizde, zaten kendisi konuşmalarında da bunu açıkça ifade etti. Aşağı yukarı geçen yıla göre sadece Almanya'da rezervasyon artışları yüzde 70; yüzde 60, yüzde 50 işte Rusya için, İngiltere için diğer Avrupa ülkeleri için aynı şeyleri söyleyebiliriz. Rusya'da da yaklaşık yüzde 50 civarında bir artış var. Geçen yıla göre erken rezervasyondaki artışları söylüyorum.'' dedi.

''KALICI DEĞİLİZ''

Turizmde şu anda her şeyin yolunda gittiğini belirten Numan Kurtulmuş, ''İnşallah zaten Afrin operasyonu, evet süresi belli değil ama bizim orada kalıcı olmadığımızı, herhangi bir şekilde Suriye topraklarında gözümüz olmadığını bunun orada bir mevzi kazanmak, toprak kazanmak için değil tam tersi Türkiye'nin ve bölge halkının güvenliğini sağlamak için yapıldığını artık cümle alem biliyor. İnşallah bu operasyon bittiği zaman da zaten bunun Türkiye'nin güvenliği daha fazla sağlandığı için de Türkiye turizmine, Türkiye ekonomisine ilave olumlu katkıları olacak." şeklinde konuştu.



Bu Haber 31.01.2018 - 10:07:13 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
  • turizimci 01.02.2018 - 09:59

    sayin bakanim yakit destek odemelerinin yapilmasini talep ediyoruz . hala 2017 ucuslari icin odemeler yapilmiyor , biz parasiz 2018 nasil hazirlanacagiz.

  • ALMANYA"YA ATAK BEKLİYORUZ 31.01.2018 - 10:27

    SAYIN BAKANIM, ALMANYA BAŞTA OLMAK ÜZERE DİĞER AB ÜLKELERİNE ZEYTİN DALI UZATINIZ, ARAMIZI DÜZELTİNİZ, BİZE AB Lİ TURİST LAZIM. İNGİLTERE İLE ÖZEL GÖRÜŞMELER YAPINIZ. KALİTELİ PARALI TURİST LAZIM BİZE

En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.