Nobelli ekonomist ucuz bilet kurbanı oldu

Nobelli ekonomist ucuz bilet kurbanı oldu
Nobel ekonomi ödülü sahibi iktisatçı Robert Shiller ve eşi, çifte rezervasyon yapan bir United Airlines uçuşundan ilk atılan isimler oldu.


Fiscal Times’ın haberine göre, Shiller ve eşi Virginia Shiller, ABD’nin Aspen kentine yapacakları uçuş için internetteki bir seyahat sitesinden bilet aldı. Çifte rezervasyon yapan United Airlines, uçuş saati geldiğinde koltuktan fazla yolcu olduğunu görünce, bir miktar para ödülü karşılığı uçuştan feragat etmek isteyen olup olmadığını sordu.

Yolcuların hiçbiri buna yanaşmayınca, şirket uçuştan zorunlu ayrılacak isimleri seçti. Shiller çifti, biletlerini ucuz seyahat sitesi üzerinden aldıkları için, uçamayacak isimler olarak seçildi. Virginia Shiller, “Görünüşe göre en ucuz bileti biz almışız” dedi.

United Airlines’ın biletlerini iptal etmek zorunda kaldığı için kendilerine 2700 dolar ödediğini belirten Shiller, alternatif bir uçuş ayarlamanın daha pahalıya mal olduğunu söyledi. Robert Shiller’in meslektaşı ünlü Ekonomist Nouriel Roubini, konuyla ilgili öfkesini belirten bir tweet attı. Fiscal Times, bu yılın ilk 6 ayında ABD’de 13.300 yolcunun çifte rezervasyon nedeniyle uçuşlardan çıkarıldığını, 145 bin yolcunun ise belirli bir ödül karşlığı feragatte bulunduğunu söyledi. (Milliyet)


Bu Haber 02.10.2015 - 09:47:42 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.