NG Hotels, termal tecrübesini İstanbul'da iş dünyasıyla buluşturacak

NG Hotels, termal tecrübesini İstanbul'da iş dünyasıyla buluşturacak
NG Hotels & Resorts olarak yatırımlarını ‘wellness’, toplantı-kongre ve şehir otelciliği alanlarına yönlendirdiklerini belirten Hediye Güral Gür, “İş dünyasını termal deneyimiyle tanıştırdık. İstanbul’daki otel projemizi de benzer anlayışla planlıyoruz” diye konuştu

 
İnsanın sosyal, fiziksel, psikolojik açılardan mutlu olması anlamına da gelen Wellness’ın her geçen gün önemi artan bir konu olduğunu söyleyen NG Hotels & Resorts İcra Kurulu Başkanı Hediye Güral Gür, “Özellikle yoğun ve stresli şehir yaşamının doğal sonucu olarak ‘iyi yaşam’ ile ilgili farkındalık ve ihtiyaçlar sürekli artıyor. Dolayısıyla sürekli gelişiyor ve bir sektör haline geliyor” dedi.
NG Hotels & Resorts olarak yatırımlarını wellness, toplantı-kongre ve şehir otelciliği alanlarına yönlendirdiklerini belirten Gür, grubun yatırımlarıyla ilgili şu bilgileri verdi: “Bugüne kadar yaptığımız yatırımlarda hep bir farklılık ortaya koyduk. Örneğin, NG Güral Sapanca yatırımımızla Sapanca’yı hem tatil hem de toplantı amaçlı konaklamalar için bir destinasyon haline getirdik, diğer taraftan Afyon’daki yatırımımızla ‘lüks termal’ anlayışını ilk kez ülkemize kazandırdık.”
 
MASADA İŞLETMECİLİK PLANI VAR

Termal tatilin sadece yaşlı ve hastalar için olmadığını, termalin her yaşta gerekli olduğunu anlatan Hediye Güral Gür, “Aynı zamanda NG Güral Afyon’da yaptığımız kongre merkezi yatırımıyla iş dünyasını termal deneyimi ile tanıştırdık ve bölgenin kongre turizmi anlamında gelişimi için çaba sarf ediyoruz. En yakın yatırım planımız olan İstanbul’daki otel projemizi de benzer anlayışla planlıyoruz” dedi.
Yakın gelecekte İstanbul projesine başlayacaklarını açıklayan Gür, “Şu an izinlerle ilgili çalışmalarımızı tamamlıyoruz. Diğer taraftan, önümüzdeki dönem planlarımız arasında, kendi yatırımlarımızın yanı sıra, yatırımcılardan gelecek işletmecilik taleplerini değerlendirilmesi de bulunuyor” diye konuştu.

WELLNESS KONSEPTLİ HAVALİMANLARI GELİYOR

Hediye Güral Gür, ‘2013 Wellness Travel Trends’ başlığı altında wellness seyahat trendleri raporuyla ilgili olarak da bilgi verdi. Raporda, 2013 yılında öne çıkan trendlerden birisi de Wellness konseptli havalimanları... Gür, konuyla ilgili olarak şunları söyledi: “Yolcular uçuştan önce ya da sonra havalimanındaki wellness tesislerinden yararlanabiliyorlar. Böylece kimisi seyahat öncesinde yenilenme ve rahatlama için bu hizmetten faydalanırken, kimisi ise yorucu bir seyahatin ardından yaşantısına yenilenerek devam etmeyi tercih ediyor. Özellikle işadamlarının, yoğun bir seyahatin ardından evlerine gitmeden önce stres atmak amacıyla masaj hizmeti aldıklarını söyleyebiliriz. Almanya ve İsviçre gibi ülkelerin yüksek tempolu yolcu trafiği olan havalimanlarında görebildiğimiz SPA ve wellness hizmetlerinin, yolcular tarafından giderek artan bir oranda tercih edildiğine şahit oluyoruz. Bu trendin, Türkiye’de de önümüzdeki dönemde görülmesi hiç şaşırtıcı olmayacak. “

Rapora göre, 2013 yılında öne çıkan wellness trendleri şöyle sıralanıyor:

-  Wellness konseptli havalimanları

-  Sağlığa yönelik oteller

-  Dijital detoks

-  Doğaya dönüş

-  Kaliteli uyku ve dinlenme alanları yaratılması (havalimanı, uçaklar, spa merkezleri ve otel odalarında)

-  Manevi Yenilenme

-  Yöreye özgü iyileştirici wellness deneyimleri

-  Wellness ile ödüllendirme sistemleri (şirketler için)

2013 YILI TURİZMDE BEKLENTİLERİ KARŞILADI

2013 yılının ağustos ayı sonu itibariyle turizmde beklentilerin karşılandığı, hedeflerin yakalandığı bir yıl olduğunu söyleyen Hediye Güral Gür, şöyle devam etti: “Yıl sonu kapanışının da aynı şekilde gerçekleşeceğini öngörüyoruz. NG Güral Sapanca otelimizde 2013 yılı ilk 8 aylık ortalama doluluğumuz yüzde 70’in üzerinde. Türkiye aslında turizmde dünyaya örnek olacak bir gelişim gösterdi. Ancak halen ülkemizin turizm potansiyeli mevcut durumun çok daha üzerinde. Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından açıklanan 2023 Turizm Stratejisi’nde de belirtildiği gibi ülkemizde turizmin çeşitlendirilmesi ve yeni ürünler geliştirilmesi görünen en büyük ihtiyaç. 2014 yılı ve sonrasında termal, sağlık, kültür gibi turizm türlerine yatırımın artması halinde sektörde oldukça hızlı bir gelişim yaşanacak.” (Eylem Türk/Milliyet)


Bu Haber 22.09.2013 - 12:55:34 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.