Neşet Koçkar: Oda fiyatları 4 yılda ancak toparlanır

Neşet Koçkar: Oda fiyatları 4 yılda ancak toparlanır
Otel yatırımlarının kendilerini amorti etme süresinin uzadığını ve 15-20 yıla çıktığını belirten Anex Tour Yönetim Kurulu Başkanı Neşet Koçkar, bu sebeple yatırım oranlarının da düşmeye başladığını dile getirdi. Koçkar, ''Bir kaç yıl yatak sayısı sınırlı kalırsa, bu fiyat ve doluluğa olumlu yansır'' dedi. Koçkar ayrıca, bu sene yaşanan indirimlerin ardından, oda fiyatlarının ancak 4 yılda toparlanabileceğini söyledi.


Hem tur operatörü hem de otelcilik faaliyetini aynı çatı altında yürüten turizm şirketi sayısı giderek artıyor. Otelcilik yapan tur operatörleri ile tur operatörlüğü yapan otel zincirlerinin pazar payları giderek artıyor. Genel tablo böyleyken, Rusya'dan en çok turist getiren tur operatörleri arasında zirve yarışı yapan Anex Tour, sahibi olduğu otelleri kiralama yoluna gitti. Son olarak Belek'te Attaleia Holiday Village ve Attaleia Shine'ı alarak yatak kapasitesini 5 binin üzerine taşıyan Anex Tour, bu yıl tüm otellerini işletmecilere kiraladı. Anex Tour Yönetim Kurulu Başkanı Neşet Koçkar, aldıkları kararın nedenini açıklayarak, "Otel işletmeciliği farklı bir şey. Acenteci gözüyle bu işi yapınca oteller sadece koltuk doldurma enstrümanı haline geliyor. Otel işletmeciliğinin hakkı verilemiyor" dedi. İlk kez bu yıl tüm otelleri kiraya verdiklerini ifade eden Koçkar, "Bu işi daha iyi ve profesyonelce yapanlar var" diye konuştu.

ZOR TOPARLANIR

Bu yıl otellerde yaşanan fiyat indirimlerine dikkat çeken Koçkar, "Ortalama yüzde 30 düşüş yaşandı. Otel fiyatları 4 yılda ancak toparlanır" dedi. Turizmde son yıllarda en çok şikayet edilen konunun, her yıl yeni otellerin faaliyete girmesi olduğunu hatırlatan Koçkar, "Artık otelciliğin kar oranı düştü. Otellerin yatırımları amorti süreleri daha önce 4-5 yıldı, şimdi 15-20 yıl" dedi. Otelcilerin para kazanması ve yatırımlarının karşılığını almasının zor olduğunu ifade eden Koçkar, "Bu yıl son 4-5 yılın en düşük yatırım yılı oldu. Birkaç yıl böyle düşerse ve yatak sayısı sınırlı kalırsa, bu fiyatlara ve doluluklara olumlu yansır" dedi. (Sabah)


Bu Haber 29.08.2015 - 11:12:11 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
  • Kerem 30.08.2015 - 10:33

    Otellerin yatırımları amorti süreleri daha önce 4-5 yıldı, şimdi 15-20 yıl" ; 15 20 yıl doğrudur. Ama hiçbir zaman 4-5 yıl olmadı!

En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.