Neşet Koçkar Antalya'da konuştu: Rubledeki düşüş satışlara yansımıyor

Neşet Koçkar Antalya'da konuştu: Rubledeki düşüş satışlara yansımıyor
Antalya Aska Lara'da düzenlenen TYD toplantısından konuşan Anex Tour Yönetim Kurulu Başkanı Neşet Koçkar, rubledeki düşüşün satışlara yansımadığını belirtti.


Savaş Daş - TurizmGüncel - Antalya

Antalya'da yapılan yatırımlarda ve oluşan fiyatlarda Rusya pazarının pozitif etkisine dikkat çeken Neşet Koçkar, "Rusya Antalya'da bu kadar yer almasaydı ne fiyatlar bu noktaya gelirdi, ne de bu tesislerin önemli bir kısmı yapılabilirdi." dedi.

RUBLENİN DÜŞMESİ SATIŞLARI ETKİLEMİYOR

Rusya pazarında 2015 için birden fazla risk faktörü olduğunun altını çizen Koçkar, "Rublenin düşmesiyle satışlarımız artmadı. Çünkü ruble düştükçe insanlar daha fazla düşer mi beklentisi içine girdi. Öte taraftan Rusların alım gücü çok düştü. Geçen yıl 50 bin Rubleye verdiğimiz tatili, bu yıl 45 bin rubleye satıyoruz ama buna rağmen satış olmuyor. Kriz çabuk geçecek bir kriz değil." değerlendirmesini yaptı.

Koçkar, konuşmasının devamında şu noktaların altını çizdi:

VERİLEN UÇAK DESTEKLERİNİN PRATİKTE FAYDASI YOK

"Son dakikada satışların toparlanacağı söyleniyor. Böyle bir şey olabilir mi? Onu bilmiyorum. O zamana kadar uçak kalacak mı? Verilen uçak desteklerinin pratikte hiçbir faydası yok. Zamanlaması iyi değildi. Biz 'Böyle bir planınız varsa bize haber verin biz de ona göre uçak planlaması yapalım' dedik. O zaman bize 'hayır' dediler. Son dakika satışları geldiğinde, o uçakları koyabilecek miyiz bilmiyorum. Rusya'da çok fazla tur operatörü battı. Bu bizim için bir şey ifade etmiyor olabilir ama oradaki insanlar için önemliydi. Yeni tur operatörü iflasları bekliyoruz açıklamaları yapılıyor sürekli ve bu da insanları etkiliyor."

TÜKİYE, TURİZMİN ÖNEMİNİ YETERİNCE KAVRAMIŞ DEĞİL

"Rusya'da sürürekli Soçi'ye ve Kırım'a gidin telkinleri yapılıyor. Burada işimiz zor. Turizm özel sektörün dinamizmi ile büyümüş bir sektör. Cari açığa katkısı ise tartışılmaz. Ama ben Türkiye'nin bu konuyu yeterince kavradığını düşünüyorum. Bu iş yine özel sektörün sırtına kalacak. Sektör olarak bizim desteğe ihtiyacımız var. oteciler elinden gelen desteği gösteriyorlar ancak onlar da zor durumda. Maliyetler sürekli artıyor. Bunun bir de 2016 – 2017'si var. Biz şu anda kredi ve uçak desteği henüz alabilmiş değiliz. İşimiz zor ama buna alışkınız, bunun da hep beraber altından kalkacağız."


Bu Haber 11.04.2015 - 12:34:52 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.