Necla Zarakol açıkladı: Turizmdeki krizden çıkmak için 3 stratejik adım

Necla Zarakol açıkladı: Turizmdeki krizden çıkmak için 3 stratejik adım
Turizm Araştırmaları Derneği'nin (TURAD) düzenlediği ''Turizmde çıkış yolu'' başlıklı çalıştayda bir konuşma yapan Zarakol Başkanı Necla Zarakol, sektördeki krizin doğru yönetilemediğini belirtti. Sorunu aşmak için önce tespitin iyi yapılması gerektiğinin altını çizen Zarakol, çözümü, ''Stratejik analiz, stratejik niyet ve stratejik hereket'' şeklinde özetledi.


TurizmGüncel

Necla Zarakol'un kriz ve krizden çıkışa ilişkin değerlendirmeleri şu şekilde:

NECLA ZARAKOL: KRİZDE EN ÖNEMLİ ŞEY DOĞRU TESPİT


''Uzun yıllar büyük şirketlerin krizlerini yönettim. Turizm sektörü de şu anda büyük bir krizle karşı karşıya. Ben de kendi deneyimlerime dayaranak sektöre dönük bir sunum hazırlamaya çalıştım. Krizlerde en önemli şey, krizi doğru teşhis etmek ve ona göre bir çözüm bulmak. Pek çok kriz küçük bir sorun olarak başlayıp, süreçte yapılan hatalar sebebiyle büyüyor. Krizler genellikle 4 sebepten ortaya çıkar: Yönetim hataları, mekanik sorunlar, teknolojik sorunlar ve doğal afetler ya da olağanüstü sorunlar.

Bunca yıllık tecrübemden çıkardığım temek şey şudur: Kriz yönetiminde en büyük sorun, krizin boyutunu kavrayamamak. Öncelikle şunu anlamalıyız; artık herhangi bir sorunu kamuoyundan saklamanın yolu yok. Bir Rus uçağı vurulduğunda, Genel Kurmay açıklama yapmadan önce insanlar bunu sosyal medyadan öğreniyor.

Bir iletişimci gözüyle politik bir kaygı gözetmeden içinde bulunduğumuz krizi ortaya çıkan sebepleri sıralamak istiyorum:

''KRİZ ÖYLE BİR ANDA GELMEDİ''

5 haziran 2016’da seçimlerden hemen önce HDP mitingi bombalandı ve seçimlerin tehlikeye girip girmeyeceği tartışıldı. Seçimler yapıldı, ardından kasım ayında Rus uçağı düşürüldü. Bu süreçte Rusya Türk şirketlerinin işlerini durdurdu, Rusya’da yaşayan Türkler bürokratik işlerde sorun yaşamaya başladı ve Rus turistlerin ülkemize seyahat etmesi yasaklandı. Ocak ayında Sultahanet’te Alman turist kafilesine saldırı oldu, Kızılay’da terör saldırısı gerçekleşti, sonrasında İstiklal Caddesi ve Atatürk Havalimanı saldırısı, darbe girişimi ve daha pek çok saldırı oldu… 5 Haziran’dan bu yana 40’a yakın terör saldırısında 500’e yakın kişi hayatını kaybetti. Yani bu kriz, öyle bir anda gelmedi.

''DÜNYANIN HER ÜLKESİNDE HAKKIMIZDA OLUMSUZ HABERLER ÇIKIYOR''

Yabancı basında hergün Türkiye hakkında olumsuz bir yazının yayımlandığı çok özel bir dönemden geçiyoruz. Eskiden de bazı ülkelerde olumsuz yayınlar olurdu, ancak artık dünyanın her ülkesinde hakkımızda olumsuz haberler yer alıyor. Yetkililer, yabancı basında yer alan haberleri ‘bunlar kara propaganda’ söylemleri ile geçiştiriyor.

'KRİZ KÖTÜ YÖNETİLDİ''

Bugün bizim ülkemizde olan bir şey, anında dünyada da haber oluyor. Elbette onlar da bizi kendi standartlarına göre değerlendiriyor ancak savunmacı ve inkarcı davranmak yerine, daha açıklayıcı ve güven veren açıklamalar yapılsaydı durum bu kadar kötü olmayabilirdi. Krizin kötü yönetildiğini kabul etmek zorundayız.

Şeffaf ve düzgün bir iletişim sağlanamadığından, dünyada ve Türkiye’de bir güvensizlik ve kaygı oluştu. Bu durum yalnızca turizmi değil, tüm sektörleri etkiledi. Diğer sektörlerin hareketli olması, özellikle iç pazar olmak üzere turizme de olumlu yansırdı. Bu aşamadan sonra, neye ihtiyacımız olduğuna karar vermeli ve ona göre plan yapmalıyız. Bu süreç, stratejik analiz, stratejik niyet, stratejik hareket ve izleme-değerlendirme şeklinde ilerlemeli.

STRATEJİK ANALİZ

Stratejik analiz yaparken, kurumsal çevre analizi yapılmalı, hükümet ve parlamentonun turizmle ilgili neler yaptığı ve neler yapabileceği masaya yatırılmalı. Ardından rakip pazarlar ciddi şekilde incelenmeli. Son olarak da medya, tedarikçiler, sadık müşteriler ve paydaşlardan nasıl faydalanılabileceği derin bir şekilde değerlendirilmeli.

STRATEJİK NİYET

Stratejik iş birlikleri kapsamında konsolidasyon, proje ortaklıkları, satın almalar  değerlendirilmeli; hizmette kalitenin artırılması, benzer yapıdaki oyuncuların araştırılması yoluyla stratejik seçenekler yaratılmalı ve seçenekler değerlendirilerek stratejik adımlar atılmalı. Örneğin her şey dahil hizmetten vazgeçerek, tüketicinin beklentilerine uygun seçeneklere yönelmek ve benzer yapıdaki oyuncuları araştırarak karşılaştırma yapmak bunun bir örneği olabilir.

STRATEJİK HAREKET

Bütün krizlerde, krizin basit şekilde basın yoluyla çözülebileceği düşünülür. Oysa, önce yapılması gereken ‘oyalama bülteni’ dediğimiz hızlı bir açıklamayla kamuoyunu bilgilendirmek, sonrasında da gerekli tüm adımları atmaktır. Bz bu alanda eksik kalıyoruz.

İletişimin rolü ve biçimin belirlenmesi ile  modellemenin ardından, iletişim taktikleri belirlenmeli, ardından basın toplantıları, tesislere basın gezileri ve sosyal medya atağı gibi adımlar atılmalı.

Turizmde bizim yapmamız gereken de buydu. Hangi pazara öncelik vereceğimiz belirlenmeli ve bu yolda sağlıklı bir strateji belirlenerek adımlar atılmalı. Krizler, şirket yönetir gibi yönetilmeli.’’


Bu Haber 15.02.2017 - 12:13:11 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
  • abc 25.02.2017 - 07:19

    Her belediyenin turizm müdürlüğü kendi yöresi için öneriler forumu açsın. Forumu bir kaç dilde yönetsin. Her bölge kendi bünyesindeki konaklama,alışveriş,restoran,doğa sporları vb sinden 2-3 dakikalık çeşitli reklam videoları hazırlasın. Web sitesi yapsın transfer dahil 3 gün şu kadar 5 gün bu kadar aha bu da pakete dahil aktiviteler vb. En azından hafta sonları için. bir kaç dilde. İnsanların hemen o an isterlerse satın alabilecekleri bir duruma getir yani fiyatla. program için belediyeler kaynaklarından destek versin. her belde kendi yatak bankasını olustursun ve bu dataları sonra genişletebilecek şekilde olustursun. düşen rezervasyonu dağıtabileceği bir ofis iki kişi ile de yürür.önce mevcutu belirle süsle ( x kent yazınca googleda şen şakrak tatil modu çıksın yani)bir yandan sat- bir yandan eleştiri öneriler al ve kendini yenile.yeni projeler konseptler ekle paketine. turizm dinamizm ister. kağnıda gider gibi canım bu seneyi de kaybettik seneye olmazsa öteki seneye bıkbık demekle olmuyor. ha bir de tursab bi zahmet düşsün yakamızdan. yapcam diye kolumuzu sıvasak tık 50 bin istiyor. 5 kuruş bile vermem. hak etsin. web üstünden gelen ödemeyi tutar bir yerde yolcu tatilini bitirir sıkıntı şikayet yoksa parası havuzdan esnafa düşer. esnaf zaten lisanslı teminatları ödemiş. pazarlama yapacaklar adayların başlamadan iliğini kurutmasın. her beldenin kendine has müşterisi vardır mutlaka pazar belirleme lüksüne an itibari ile sahip değiliz. sen yap belde belde-meraklısı bulur ve doğrudan alır zaten. satışa sürdüğün her ürüne bir alıcı mutlaka vardır. 7 milyarlık dünya üzerinde. bizde satış yapacaksın ama ürün rafta değil ve etiketi yok.reklamı yok. nasıl ulaşacaksın? telepatiyle mi?

  • Mehmet Ali 15.02.2017 - 12:46

    Her zamanki gibi soyut kavramlarla laf kalabalığı... Kardeşim! Eylem planı çıkar koy ortaya da; bir işe yara. Biz de biliyoruz kahvehane köşelerinde böyle süslü kelimelerle "strateji, doğru tespit, cak cuk.." diye cümleler kurmayı. İş yap İİİŞŞŞ!!! Çalışmaya niyetin yoksa da, gençlere bırak koltuğu. Bilakis akademisyenler de dahil olmak üzere, lafım bu sektöre ilişkin bürokratik kesimdeki herkese. EYLEM PLANI GÖRMEK İSTİYORUZ. SONUÇ GÖRMEK İSTİYORUZ. SÜSLÜ CÜMLELER DEĞİL. Bakanlıktan zaten ümidimizi keseli 30 yıl oldu... Siz dernekçiler bari bir işe yarayın. Bir takım eylem planları oluşturun, BİMER aracılığıyla merkeze ulaşabilirsiniz.

En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.