Necati Çalışkan Skalite'yi yorumladı: Her yıl aynı isimler ödül alıyor

Necati Çalışkan Skalite'yi yorumladı: Her yıl aynı isimler ödül alıyor
Necati Çalışkan'ın Turizm Güncel'e yazdığı yazıyı sizlere aktarıyoruz.


TurizmGüncel
 
Skalite 2011 Ödülleri sahiplerini bulmuş. 142 adayın yarıştığı gecede 43 marka, kuruluş ve kişi ödül almış. Öncelikle ödül kazananları kutluyorum. Geçen sene oylamanın herkese açık olmaması gerektiğini yazmış ve sadece Skal üyelerinin oy hakkının olması gerektiğini söylemiştim. Bu seneki oylamanın bu şekilde yapılması beni son derece memnun etti. Ancak yine de bazı konulara dikkatinizi çekmek istiyorum.
 
HER SENE AYNI KURULUŞLAR ÖDÜL ALMAYA DEVAM EDİYOR
 
Ödül kazanan listesini incelediğimizde geçmiş senelerde ödül kazananların yine aynı şekilde bu senede var olduklarını görüyoruz. Esas sorun bu ödüle aday gösterilenlerden kaynaklanıyor. Her sene aynı adaylar olunca dolayısıyla seçilenlerde aynı oluyor.
 
TEK ADAY OLMAMALI
 
Bazı ödüller için tek adaylar vardı. Böyle bir durumda bir oy dahi alan bu adayın ödül alması son derece saçma. Oylama yapılabilmesi için en az iki adayın olma şartı getirilmeli. Aksi taktirde o fasılda ödül verilmemeli.
 
ÖDÜL SAYISI ÇOK FAZLA
 
Oscar Ödülleri'nin bile 6 çeşit olduğu günümüzde 43 değişik ödül verilmesinin hiçbir anlamı yoktur. Bu kadar çok ödül verilmesi verilen ödülün önemini azaltıyor.
 
ÖDÜLLER TURİZM PROFESYONELLERİNE VERİLMELİ 
 
Ödüllerin ana teması gerçek turizm çalışanları ve işletmeleri olmalı. Oysa üniversiteler bile bu ödül listesinde var.
 
ADAY MÜRACAATLARI PARAYLA
 
Bir başka ilginç konu ise aday olarak müracaat edenlerden belirli bir paranın talep edilmesidir. Bunun amacının herkesin aday olmasını önlemekse bu son derece yanlış bir  uygulamadır. 


Bu Haber 13.12.2011 - 17:22:39 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.