Müsteşar Özgür Özaslan başkanlığındaki heyet Macaristan'ı ziyaret etti

Müsteşar Özgür Özaslan başkanlığındaki heyet Macaristan'ı ziyaret etti
Türkiye - Macaristan Turizm Karma Komisyonu toplantısı Macaristan’da gerçekleşti. Türkiye Kültür ve Turizm Bakanlığı heyeti, Macaristan Ekonomi Bakanlığı heyeti ile Budapeşte’de bir araya geldi.


Eş başkanlıklarını Kültür ve Turizm Bakanlığı Müsteşarı Özgür Özaslan ve Macaristan Ulusal Ekonomi Devlet Sekretar yardımcısı Dr. Viktoria Horvath’ın yaptığı toplantıda iki ülke turizm ilişkilerinin geliştirilmesi hususları gündeme alındı. 
 
İki ülke arasında ilki 1982 yılında düzenlenen Macaristan ve Türkiye Turizm Karma Komisyonu Toplantısı’nın 7’ncisi Budapeşte’de gerçekleştirildi.
 
Türk heyetine Türkiye Kültür ve Turizm Bakanlığı Müsteşarı Özgür Özaslan başkanlık ederken, bakanlığın Tanıtma Genel Müdür Yardımcısı İbrahim Yazar, Dış İlişkiler Daire Başkanı Mesut Özbek ve Türkiye Büyükelçiliği Müsteşarı Çağlar Çakıralp de toplantıya eşlik etti.
 
Toplantıya Macaristan adına ise Macaristan Ekonomi Bakanlığı Turizmden sorumlu Müsteşar Dr. ViktoriaHorvath, Turizm Daire Başkanı Dr. AndreaNemes ve bakanlığın turizmden sorumlu üst düzey yöneticileri katıldı.
 
Toplantılarda Macaristan’dan geçtiğimiz yıl Türkiye’ye giden Macar turist sayısının yaklaşık 90 bin olduğu, Türkiye’den Macaristan’a gelen Türk turist sayısının ise 50 binlerde seyrettiği, bu rakamların tarihsel birlikteliğe sahip olan iki ülkeye yakışmadığı, rakamların 3’e katlanması için çalışma başlatılmasının altı çizildi.
 
Türk heyeti, Türkiye’den Macaristan’a gitmek isteyen Türk turistlerin vize engeline takıldığını, Türkiye’de Ankara ve İstanbul’da faaliyet gösteren Macar konsolosluklarının vize vermek için Türk turistlerden 9 çeşit evrak istediğini, öte yandan vizenin 10 gün gibi uzun bir sürede çıkmasının Macaristan’a gelmek isteyen Türklerin başka ülkelere yönelmesine neden olduğunu dile getirdi.
 
Macaristan’da Osmanlı-Türk tarihi eserlerinin zenginliğinden yararlanması gerektiğinin altını da çizen taraflar, Türkiye’nin Macaristan’da, Macaristan’ın ise Türkiye’de çok daha iyi tanıtılması için yeni projeler başlatılmasında mutabık kaldı.
 


Bu Haber 30.11.2013 - 10:54:23 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.