Müsteşar Haluk Dursun, turist sayısında ve gelirde büyük düşüş beklemiyor

Müsteşar Haluk Dursun, turist sayısında ve gelirde büyük düşüş beklemiyor
Kapadokya Turizm Çalıştayı'ndan konuşan Kültür ve Turizm Bakanlığı Müsteşarı Haluk Dursun, turizmde yaşanacak gelir düşüşünün çok fazla olmayacağını iddia etti.


Nevşehir'de düzenlenen ve Nevşehir, Kayseri, Aksaray, Niğde, Kırşehir illerini kapsayan 'Kapadokya Turizm Çalıştayı'nda konuşan Müsteşar Haluk Dursun, turizmdeki gelir kaybının çok fazla olmayacağını söyledi.

BAKANLIĞI ANKARA MERKEZLİ KAPALI YAPIDAN ÇIKARMAYI HEDEFLİYORUZ

Kültür ve Turizm Bakanlığı'nı Ankara merkezli ve dışarıya kapalı bir yapıdan çıkarıp sektörün paydaşları ile birlikte sorunları değerlendiren ve çözüm yolları bulan bir yapıya kavuşturmak amacıyla iller ve bölgeler bazında çalıştaylar düzenlediklerini ifade eden Dursun, bu kapsamda İstanbul, Antalya, İzmir, Çanakkale, Doğu Karadeniz, Kars ve Van merkezli Doğu Anadolu Bölgesel çalıştayı, Diyarbakır ve Tunceli kapsamlı çalıştaylar düzenlediklerini anlattı. Dursun, çalıştaylar kapsamında milli kültürün yapısı, korunması, tahribatın önüne geçilmesi adına da çalışmalar yürüttüklerini söyledi.

TURİZMDE GELİR KAYBI BÜYÜK RİSK

Turizmin milli gelire katkı sağlayan önemli bir sektör olduğunu belirten Haluk Dursun, sektörün aksamasının ya da hızını kaybetmesinin ülke için büyük risk olduğunu kaydetti. Irak, Suriye, Avrupa'nın bazı bölgelerindeki gelişmeler ve Rusya-Ukrayna konularının Türkiye'yi etkilediğini ve etkilemeye devam edeceğini ifade eden Dursun, sorunların üstesinden gelinmesi için sektörle birlikte hareket etmeye hayret gösterdiklerini belirtti.

ÇOK BÜYÜK KAYIP YAŞANMAZ

Türkiye'nin turist sayısında ve turizm gelirinde çok fazla düşüş olmayacağını iddia eden Dursun, Rus turistte kayıp yaşanmasına karşın Arap turist sayısında ciddi bir artış yaşandığına dikkat çekti. Arap turistin daha çok Karadeniz'de yoğunlaştığını söyleyen Dursun, bu turistleri farklı bölgelere çekmek için de çalışma yürüttüklerini kaydetti. Dursun, "Kapadokya bölgesi ise Uzakdoğu ülkeleri özellikle de Japonya’ya yönelik yapacağımız tanıtım çalışmalarıyla daha iyi bir duruma gelecek" şeklinde konuştu.


Bu Haber 27.08.2015 - 11:08:35 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.