Müşteriyi bitmemiş otele götüren tur operatörüne büyük tepki

Müşteriyi bitmemiş otele götüren tur operatörüne büyük tepki
Tur operatörü Thomson aracılığıyla Mayorka'daki bir otele tatile giden turistler, otelin yenileme işlerinin henüz bitmediğini görünce şirket aleyhine sosyal medyada kampanya başlattı, Thomson müşterilerden özür dilemek zorunda kaldı.



TurizmGüncel - Dış Haberler

Mayorka'nın Cala D’Or bölgesinde bulunan AluaSoul Mallorca Resort adlı otele giden misafirler, tesiste henüz yenileme işlerinin tamamlanmadığını görünce neye uğradıklarıını şaşırdı.

1 Mayıs'ta açılacağı belirtilen otele vardıklarında tesiste onlarca işçinin çalışmaya devam ettiğini gördüklerini belirten misafirler, konuyla ilgili olarak Independent gazetesine açıklamalarda bulundu.

Tesise girdiklerinde lobi dahil her yerde eşyaların bulunduğunu, onlarca işçinin çalışmaya devam ettiğini ve odalarda yatak olmadığını belirten ziyaretçiler, sosyal medyada Thomson aleyhine kampanya başlattı. Independent'ta yer alan haberde, şirketin müşteriyi göndermeden önce otelin mevcut durumu ile ilgili bilgi sahibi olduğu iddia edildi. Haberde otel sorumlusunun, ''Biz konu ile ilgili olarak bir gün önceden Thomson'u uyardık.'' dediği belirtildi.

Olayın ardından bir açıklama yaparak müşterilerinden özür dileyen Thomson, ''AluaSoul Mallorca'nın açılışı 10 Mayıs 2017 tarihine kadar ertelendiği için üzgünüz. Müşterilerimiz ile iletişime geçerek ek ücret ödemeden alternatif otel seçme olanağı sağlayacağız.'' ifadelerini kullandı.

Öte taraftan Thomson'un AluaSoul Mallorca Resort için 18 Mayıs'tan öncesine satış yapmamaya başladığı belirtildi.


Bu Haber 09.05.2017 - 10:09:05 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.