Murat Ersoy: Yasak algı yönetimi, Avrupa pazarı daralmaya devam edecek

Murat Ersoy: Yasak algı yönetimi, Avrupa pazarı daralmaya devam edecek
TYD Başkanı Murat Ersoy, 'Turizmde Perakendeciliğie Geçiş' projesi kapsamında geliştirdikleri 'Global Rezervasyon Portal Sistemi' ile tur operatörlerinin taşıyamadığı riski kendilerinin taşıyacağını, sistemin başarılı olmasıyla birlikte başka oyuncuların da sisteme dahil olacağını ifade etti. ABD'nin, Türkiye'nin de aralarında bulunduğu bazı ülkelere dönük uygulamaya soktuğu kabinde elektronik cihaz yasağını 'algı yönetimi' olarak niteleyen Ersoy, ''Bu Türkiye ve Arap ülkelerine karşı bir tavırdır. Bu durumda Avrupa pazarında daralma devam edecektir.'' dedi

 

 
Türkiye Turizm Yatırımcıları Derneği (TYD), 'Turizmde Perakendeciliğe Geciş Projesi' kapsamında, Hilton Bomonti Otel'de bir panel düzenledi.  'Krizden çıkış sürecinde uluslararası otel markalarının önemi' ve 'Turizmde Perakendeciliğe Geçiş' başlıklı panele, TYD Başkanı Murat Ersoy ile Denizbank Genel Müdürü ve TYD Başkan Yardımcısı Hakan Ateş katıldı. Kaliteli otel ve uçak bileti ürününü kolay, hızlı ve cazip şartlarda yabancı turistlere sunmayı amaçlayan proje, tur operatörlerine daha çok imkan sağlamayı hedefliyor. 

ERSOY: 5 MİLYON RUS TURİST HAYAL DEĞİL
 
Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan TYD Başkanı Murat Ersoy, “Hep birlikte çalışacağız, Türk turizmi olmadan dünyada turizm olmaz. Rusya'da yoğun bir çalışma içindeyiz. Bu yıl 5 milyon turistin gelmesi hayal değil” diye konuştu.

''RİSKİ BİZ ÜSTLENDİK, BAŞARILI OLUNCA BAŞKA OYUNCULAR DA SİSTEME DAHİL OLACAK''

'Turizmde Perakendeciliğe Geciş Projesi' kapsamında, ulusal 'Global Rezervasyon Portal Sistemi'ni kullanıma hazır hale getirdiklerini kaydeden Ersoy, “Bu sistemle tur operatörüne 'Senin taşıyamadığın riski biz taşırız. Sen istediğin koltuk kadar riske gir’ diyoruz. Bu nedenle biz riski yüklenmeye karar verdik. Bu sistemin başarılı olduğu görüldükten sonra başka oyuncular da sisteme dahil olacaktır. Sistemde, TYD üye otelleri ve Kültür ve Turizm Bakanlığı’ndan turizm belgeli oteller rahatça yer alabilecek.” dedi.
 
''ELEKTRONİK CİHAZ YASAĞI ALGI YÖNETİMİ, AVRUPA'DA DARALMA DEVAM EDECEK''

10'dan fazla ülkeden Amerika'ya yapılan uçuşlarda yolcu kabinlerine elektronik cihazların alınmaması ile ilgili de konuşan Murat Ersoy, “Laptopların güvenilir olup olmamasının kontrolü kolayca yapılabiliyor. Böyle kolayca tedbiri alınabilecek uygulamaları bir kenara bırakıp cep telefonundan büyük cihazlara yasak getirilmesi güvensiz bir ülke algısı oluşturulması anlamına geliyor. Bu Türkiye ve Arap ülkelerine karşı bir tavırdır. Bu durumda Avrupa pazarında daralma devam edecektir.'' dedi

Ukrayna pazarında yüzde 25, BDT’de Rusya hariç yüzde 20, Rusya pazarında ise yüzde 25 artış beklendiğini belirten Ersoy, “Bu bölgelere yaptığımız uçuşlarda yüzde 20 artış görüyoruz” dedi. 2017’de Rusya’dan erken rezervasyonların yüzde 25 daha hızlı geldiğini söyleyen Ersoy, “Rusya tarifeli uçuşların önünü açıyor” şeklinde konuştu.
 
ATEŞ: ŞİRKETLERİN FİNANSMAN MALİYETLERİNİ DÜŞÜRECEĞİZ

Denizbank Genel Müdürü ve TYD Başkan Yardımcısı Hakan Ateş ise “Dün yuan cinsi kredi veren ilk banka olduk, Merkez Bankası da bize teşekkür etti. Şimdi de ruble tarafına döndük” dedi. Visa ve Master Card ile konuştuklarını ifade eden Ateş “Rusların da MIR ödeme sitemi var, Çinlilerin UnionPay’i gibi. Bunu da sisteme dahil ederek maliyetleri düşürecek bir çalışmayı netleştirmek üzereyiz. Ruble cinsinden Eximbank kredisi vererek şirketlerin kendi finasman maliyetini düşüreceğiz.” diye konuştu.

''TURİST BAŞINA ORTALAMA HARCAMAYI YÜKSELTMELİYİZ''
 
Turizm konusunda bu yıl son derece iyi gelişmeler yaşandığını, erken rezervasyon sayısının 2014’teki rekor sayıya yaklaştığını, bu seviyenin de geçilmesinin beklendiğini söyleyen Ateş, ''Daha fazla Rus turistin Türkiye’yi ziyaret edip daha fazla harcama yapmasını amaçlıyoruz. Türkiye’de turist başına harcama ortalaması bin doların altında. Bunu İspanya gibi bin 200 dolar, hatta bin 500 dolara doğru çıkartmamız lazım" dedi.
 
“Tarihimiz boyunca ne zaman Türk ve Rus halkları iyi geçindiyse mutluluk ve refah olmuştur” ifadelerini kullanan Ateş, “Artık çıkışa geçiyoruz. Rusya’dan başladı, erken rezervasyonlar buna işaret ediyor. Umarım diğer ülkelerden gelecek turistler de buna katılır ve 2017 iyi bir yıl olur. Ama 2017, biraz geçen yılın yaralarının sarıldığı bir yıl olacak. Bundan sonra daha da hızlı bir şekilde pozitif büyüme rakamlarına ulaşacağız” diye konuştu.
 
HİLTON YENİ MARKASI CURİO’YU TÜRKİYE’YE GETİRİYOR

Hilton Kıdemli Geliştirme Direktörü Tuğrul Temel ise, sektörün durumuna değinerek, “Çıkış yolunun aranması ve aksiyon alınması gerektiğini biliyoruz. 60 yıldır Türkiye’de olan Hilton olarak bu eylemlere katkıda bulunmak istiyoruz” dedi. Dünyada 104 ülkede faaliyet gösterdiklerini vurgulayan Temel, “Yıl sonunda 580 Hilton’u geçeceğiz. Türkiye’de 50 den fazla otel ile 10 bin 500 odayı geçtik. Faaliyete geçirmek istediğimiz 30 proje daha var. Türkiye’ye yeni markamız Curio’yu getiriyoruz. İkisi İstanbul biri Bodrum’da olacak” diye konuştu.



Bu Haber 22.03.2017 - 14:41:41 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
  • ahmet yemez 22.03.2017 - 04:15

    yav biz baska bir ulkede mi turizm yapiyoruz , 2014 deki rekor seviyeleri gecmişmiş erken reservasyonlar , yav koca sezon icin elimizde 10 tane yabanci reservasyonu var...birakin piyasaya hukumet agziyla boş gaz vermeyi , sezon sonu Denizbank cok otel sahibi olur bu gidişle.....sonumuz hayir eylesin

En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.