Muhtarlık tarafından işletilen plaj 10 yıllığına özelleştirildi

Muhtarlık tarafından işletilen plaj 10 yıllığına özelleştirildi
Marmaris'in Çamlı Mahallesi'nde muhtarlık tarafından işletilen İncekum Plaj'ı Muğla'nın büyükşehir olmasının ardından Orman ve Su İşleri Bakanlığı tarafından yıllığı 75 bin lira muhammen bedelle 10 yıllığına ihaleye çıkarıldı.

 
Marmaris Orman İşleme Müdürlüğünde kapalı zarf usulüyle yapılan ihaleye 5 firma katıldı. İhaleyi, yıllık 255 liralık teklif veren Pınargözü Turizm Ticaret Limited Şirketi kazandı.
 
 Çamlı Mahalle muhtarı Kerim Ekinci, konuyla ilgili gazetecilere yaptığı açıklamada, Büyükşehir Yasası'nın ardından köylerinin mahalle olması nedeniyle plajın Orman ve Su İşleri Bakanlığına geçtiğini söyledi. Plaj için yıllık verilecek 255 bin liranın yüksek bir rakam olduğunu savunan Ekinci, "Plajın bizde kalmasını isterdik ama yasa gereği bu mümkün olmadı. Genelde alt gelire sahip insanlar tercih ettiği için İncekum 'gariban plajı' idi. İnşallah ihaleyi alan firma düşük ücret alır ve vatandaş mağdur olmaz" dedi.
 
Kendilerinin girişlerde 5 lira aldıklarını ve tuvalet ile duş imkanını ücretsiz sağladıklarını anlatan Ekinci, yüksek kiralama bedeli nedeniyle bundan sonra ucuz girişin mümkün olamayacağını düşündüklerini kaydetti. İlçe merkezine yaklaşık 25 kilometre uzaklıkta bulunan ve kumlarının inceliği nedeniyle "İncekum" ismi verilen plaj, yöre halkının günübirlik tatil için ilk tercihleri arasında yer alıyor.


Bu Haber 28.06.2014 - 10:59:11 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.