Muğlalı turizmci atıksu kalite kontrol ruhsatından rahatsız

Muğlalı turizmci atıksu kalite kontrol ruhsatından rahatsız
Güney Ege Turistik Otelciler Birliği, atıksu kalite kontrol ruhsatı ile ilgili işlemler ve analizler için Muğla Büyükşehir Belediyesi'nin turizmcilere dayatmada bulunduğunu iddia etti. Birlik ayrıca, yüksek su fiyatlarından yakındı.


Turizm sektörünün zor bir sezondan geçtiği ve ciddi rezervasyon kayıpları olduğu belirtilen açıklamada, direnmeye çalışan işletmelere son yumruğun da Muğla Büyükşehir Belediyesi tarafından atıldığı kaydedildi.

''Konaklama Tesisleri, Muğla Büyükşehir Belediyesi'nin fahiş fiyatlarla sattığı su ve aynı makbuzla tahsil edilen dolaylı ürünler için akıl almaz paralar ödemek durumunda bırakılmışlardır'' denilen açıklamada, yine Muğla Büyükşehir Belediyesi'nin Atıksu Kalite Kontrol Ruhsatı ile ilgili işlemeler ve analizler için iletmelere dayatmalarda bulunduğu ve otellerin nefes alamaz hale geldiği ifade edildi.

Muğla bölgesindeki işletmelerin dayanacak gücünün kalmadığı belirtilen GETOB açıklamasında, su ücretlerine zam yapılması bir yana, indirime gidilmesi gerektiği kaydedildi.

Açıklamanın devamında, ''Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Dr.Osman Gürün’e sesleniyoruz: Sayın Gürün, sesimize kulak verin. Muğla Büyükşehir Belediyesi'nin tesislerden tahsil etmeye çalıştığı onlarca kalemde milyonlarca lirayı bulan bedelleri işletmecilerimizin ödeyecek gücü kalmamıştır. Antalya genelinde konaklama tesislerinde suyun metreküpü 2,65 TL ile 3,50 TL aralığında iken; Muğla’da atıksu satış fiyatıyla metreküpü 5,50 TL+KDV olan fahiş su faturalarının ağırlığı altında eziliyoruz. Üstelik hangi şartlar değişti de su ücreti Marmaris’te metreküpü 2,50 TL’den kademesiz; 5,50 TL.+KDV’ye çıkartılmıştır? Atıksı bedeli, Kanalizasyon katkı payı, İlan Reklam Vergisi, Eğlence Vergisi, Çevre Temizlik vergisi, Atıksu kalite kontrol ruhsatı ve cezaları vb. gibi birçok hususta Belediyeniz tarafından yapılan işlemlerle ilgili faturalarınız belimizi bükmektedir.

Muğlalı turizmciler ayrıca, söz konusu uygulamaların devam etmesi halinde işletmelerin atıksı kalite kontrol ruhsatı ve analizlerini yaptıramayacağı ve cezaları da karşılayamayacağını açıkladılar.



Bu Haber 02.05.2016 - 10:48:19 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.