Mücadele sonuç veriyor: Hukuk firması 3500 tatil hastalığı şikayetini düşürdü

Mücadele sonuç veriyor: Hukuk firması 3500 tatil hastalığı şikayetini düşürdü
İngiltere seyahat sektörünün asılsız tatil hastalığı iddialarına karşı verdiği mücadele sonuç vermeye başladı. Bir hukuk firması, TUI, Thomas Cook ve Jet2Holidays’a karşı açılmış 3 bin 500 tatil hastalığı şikayetini düşürdüğünü açıkladı.



TurizmGüncel – Dış Haberler

Law Room isimli firmadan yapılan açıklamada, şirketin 2016 yılının ortalarında artık tatil hastalığı şikayetlerini kabul etmemeye başladığı, bu kararda bir İngiliz çiftin TUI’den şikayetçi olması sonucu mahkemenin verdiği kararın oldukça etkili olduğu belirtildi.

2011 yılında Dominik Cumhuriyeti’nde yer alan Gran Bahia Principe Hotel’de konaklayan Denniz ve Margaret Wood çifti, konaklamaları sırasında gastroenterit rahatsızlık geçirdikleri gerekçesiyle TUI’den şikayetçi olmuş, mahkeme TUI’nin çifte 24 bin pound ödemesini hükmetmişti.

Şirketin açıklamasına göre, TUI tazminatı ödese de, mahkeme kararında kullanılan ‘kanıtların yetersiz olduğu ve tatilcilerin otelde tükettikleri yiyecek ve içeceklerden dolayı rahatsızlanıp rahatsızlanmadığını ispat etmenin çok zor olduğu’ yönündeki ifadeler, Law Room firmasının bu şikayetleri ele alma biçimini derinden etkilemiş.

'TUI DAVASI DÖNÜM NOKTASI OLDU'

Şirket sözcüsü Ian Bowden tarafından yapılan açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

‘’Wood ailesi ile TUI arasındaki dava, dönüm noktasıydı. Bu davadan sonra tatil hastalığı iddialarının tümünü gözden geçirdik. Bu karar, tatil hastalığı şikayetlerini kabul eden her hukuk firması için çok önemli olmalı.’’

2016 yılının ortasında bu şikayetleri kabul etmeyi bırakan şirketin kararında konunun medyada yaygın bir şekilde yer almasının da etkili olduğu ifade ediliyor. 

Law Room’un düşürdüğü 3 bin 500 şikayetin 1500’ünün Thomas Cook’a, 1800’ünün TUI’ye ve 200’ünün Jet2Holidays’a dönük olduğu açıklandı.

‘ASILSIZ İDDİALARINIZI GERİ ÇEKİN’

Thomas Cook tarafından konuya dair yapılan değerlendirmede, ‘’Yeterli bir şekilde kanıtlanmayan hiçbir şikayet için tazminat ödemeyeceğiz ve müşterilerimizi bu problemin yaratacağı sorunlardan korumak için elimizden gelen bütün adımları atacağız. Bu zamana kadar asılsız hastalık iddiasında bulunan tüm müşterilere iddialarını geri çekmelerini tavsiye ediyoruz.’’ denildi.

‘HUKUK FİRMALARI ADIM ATMALI’

TUI tarafından yapılan açıklamada, ‘’Asılsız hastalık iddialarını durdurmak için elimizden gelen her şeyi yapmaya kararlıyız’’ denilirken; Jet2Holidays ise, ‘’Düşürülen dava sayısı şok edici. Artık tüm hukuk firmalarının Law Room’un kararını takip etme zorunluluğu olduğunu düşünüyoruz.’’




Bu Haber 21.07.2017 - 14:46:50 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.