Müberra Eresin: Pazar araştırmaları ile sağlam öngörüler ortaya koyuyoruz

Müberra Eresin: Pazar araştırmaları ile sağlam öngörüler ortaya koyuyoruz
Turistik Otelciler, İşletmeciler ve Yatırımcılar Birliği (TUROB) tarafından, son beş yıldır yakın markaja alınan Güney Amerika pazarı tanıtım faaliyetleri kapsamında, bölgenin en büyük iki fuarı olan Sao Paulo ABAV Turizm Fuarı ve FIT Buenos Aires Turizm Fuarı'nda, ardı ardına tanıtım çalışmaları yapılacak.


Dünya Turizm Örgütü tarafından açıklanan “uluslararası turizmde en çok harcama yapan pazarlar” sıralamasında 10. sırada yer alan Brezilya ve Türk yapımı diziler ile ekranlara kilitlenen Arjantin, başta İstanbul olmak üzere, ülkemiz için potansiyeli yüksek kaynak pazarlar olarak parlıyor.

Fuar hakkında değerlendirmede bulunan TUROB Başkan Yardımcısı ve Fuarlar ve Tanıtım Komitesi Başkanı Müberra Eresin; "TUROB, olarak son yıllarda yaptığı pazar araştırmaları ile sağlam öngörüler ortaya koyuyoruz. Ürün ve kitle çeşitliliğinin günümüz turizm anlayışında kaçınılmaz olduğunu öteden beri vurgulamaktayız. Kırılgan yapısı ile turizm sektörü, her zaman alternatif planları hazır bulundurmalı, var olan başarının rehavetine kapılmadan, çalışmaya, tanıtmaya, aramaya devam etmelidir. Bu anlamda, uzun kalış süreleri, direkt uçuşların avantajı ve ülkemizin global turizm noktalarına yakın konumu sebebiyle, Güney Amerika bizler için önemli bir kaynak pazardır. Brezilya ve Arjantin fuarları bu anlamda ciddi işbirliği fırsatları sunmaktadır. Güzel neticeler ile döneceğimize inanıyoruz." dedi.

TUROB, 24-26 Eylül 2015 tarihleri arasında Brezilya’nın Sao Paulo şehrinde düzenlenecek 43. ABAV Turizm Fuarı ve 26-29 Eylül 2015 tarihleri arasında Arjantin’in Başkenti Buenos Aires’te düzenlenecek 20. FIT Turizm Fuarına, T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı Madrid Kültür ve Tanıtma Müşavirliği koordinasyonunda katılacak.

 


Bu Haber 22.09.2015 - 10:20:08 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.