Müberra Eresin: İstanbul, lüks seyahat pazarında pay alabilmeli

Müberra Eresin: İstanbul, lüks seyahat pazarında pay alabilmeli
Lüks seyahat turizminden daha fazla pay almak isteyen İstanbul’a ilgi Cannes Uluslararası Lüks Seyahat Fuarı'nda (ILTM) zirve yaptı. Turizmciler gelecek yılki fuarda partner ülke olmak istiyor.


Son yıllarda dünya turizminin moda şehirlerinden biri olarak öne çıkan İstanbul  ‘lüks’ kelimesiyle de anılmaya başlandı. En son Fransız moda devi Louis Vuitton’un dünyanın en önemli şehirlerinin yer aldığı Şehir Rehberi’ne eklediği İstanbul’un ‘lüks seyahat pazarından’ yeterli pay alabilmesi için yapılan girişimler dikkat çekiyor. Cannes’da gerçekleştirilen Uluslararası Lüks Seyahat Fuarı'nda (ILTM) İstanbul’a çok yoğun bir ilgi gösterilirken, Türkiye 56 firma ve kuruluşla Fransa’dan sonra fuara en fazla katılım sağlayan ülke oldu. Fuar sonrasında Turistik Otelciler, İşletmeciler ve Yatırımcılar Birliği (TUROB) Başkan Yardımcısı Müberra Eresin, fuarla ve lüks seyahat pazarıyla ilgili bir değerlendirme yaptı. ILTM Fuarı’nın geçtigimiz yıllara göre daha sakin geçtiğine dikkat çeken Eresin “İstanbul’a ilgi çok fazla, her yıl Türkiye'den katılımcı sayısı artıyor ve her katılımcının randevuları çok yoğun geçiyor. Bu ümit verici bir tablo. Sanırım önümüzdeki yıl için Türkiye standının alanı büyütülmeli ve biz lüks seyahat pazarından gerekli payı alabilmek için çabalarımıza devam etmeliyiz” diye konuştu.  


‘BİZİ ÖNE ÇIKARIR’


ILTM’nin Türkiye için çok önemli fuarlardan biri oldugunu belirten Eresin, lüks seyahat pazarından henüz yeteri kadar pay alamadığımızı bu nedenle bu segment üzerinde çalışmamız gerektiğini ifade etti. Bu yıl Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından ilk defa satın almacıların da davetli olduğu bir kokteyl verildiğini ifade eden Eresin, “Katılım oldukça iyiydi. Bizim en büyük arzumuz bir dönem sonra ILTM'de partner ülke olabilmek. Bunu başarırsak rakip ülkeler yanında bir adım öne çıkmayı becerebiliriz” dedi. Cannes Uluslararası Lüks Seyahat Fuarı'na (ILTM) katılan Paris Türk Büyükelçiliği Kültür ve Turizm Müşavirliği geçen hafta bir Türk resepsiyonu düzenlemişti. Türkiye'nin ve dünyanın en lüks seyahat ürünleri tedarikçilerinin katıldığı gecede 'Şehir Rehberi' kitabına İstanbul'u ekleyen Louis Vuitton markası resepsiyonun onur konuğu olmuştu. Resepsiyonu Paris Büyükelçisi Hakkı Akil, Marsilya Başkonsolosu Deniz Erdoğan Barım, Paris Kültür ve Tanıtma Müşaviri Serra Aytun, Ataşe Gökhan Çete, Mulhouse THY Müdürü Muammer Ensar Karabulut, Louis Vuitton rehber yazarlarından Antony Doucet’nin yanı sıra TUROB Başkan Yardımcısı Müberra Eresin ve çok sayıda tedarikçi firma temsilcisi katılmıştı.



Bu Haber 11.12.2014 - 10:18:50 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.