'MSC Cruises İzmir'e 250 bin turist getirecek'

'MSC Cruises İzmir'e 250 bin turist getirecek'
İzmir Ticaret Odası (İZTO) Yönetim Kurulu Başkanı Ekrem Demirtaş, MSC Cruises'in 2015 yılında İzmir'e 250 bin turist getireceğini açıkladı.


Ocak ayı olağan meclis toplantısında konuşan Ekrem Demirtaş, 2014 yılında İzmir'e 1 milyon 294 bin yabancu turist geldiğini hatırlatarak, turizmi geliştirmek için İZTO bünyesinde turizm müdürlüğü kurduklarını açıkladı. İzmir'in yerli turistte 1 milyon rakamını göremediğini ifade eden Demirtaş, "İzmir’de ağlayan turizm rakamlarını İZTO olarak güldürmekte iddialıyız. Bu amaçla İZTO bünyesinde Turizm Müdürlüğü’nü kurduk. Kentimizin bir yıldız gibi parlamasını sağlayacak tüm turizm türleri için atağa geçtik. Sağlık turizmi, kültür turizmi, kent turizmi, kongre turizmi, kruvaziyer turizmi. Turizm yatırımları ve teşvikleri araştıracağız. İzmir’e direkt uçak bağlantısı olan kentlerle turizm ile bağlantılarımızı güçlendireceğiz" dedi.

‘MSC İZMİR’E 250 BİN TURİST GETİRECEK’

İZTO Başkanı Demirtaş, 15 Ocak 2015 tarihinde MSC’nin merkezi Cenevre’ye gidip MSC’nin tepe yöneticileriyle yaklaşık üç saat süren toplantı yaptıklarını, MSC’nin, İzmir’den çok memnun olduğunu ve seferlerini daha da arttırmak istediğini iletti. Demirtaş, “MSC 2015 yılında İzmir’e devamlı olarak iki gemi koyacak ve bu gemiler düzenli sefer yapacak. Bir gemi de dönemsel gelecek. Böylece 2015 yılında MSC’nin İzmir’e olan sefer sayısı 46′dan 68′e yükselecek. 220 bin de yolcu getirecekler. MSC’nin 2016 programına göre de İzmir’e 250 bin kişi getireceği öngörülüyor. Kentimizde de yatırım yapması planlanıyor” dedi.

Demirtaş, Regent Seven Seas Mariner, Cyristal Serenity ve Oceania Nautica gemilerinin bu yıl ilk kez İzmir’e geleceklerini belirterek, “Celestial Odysey gemileri ise İzmir’e 17 sefer yapacak. Ayrıca yolcu değişimi gerçekleştirecekler. 820 kişilik gemi her hafta yolcu değiştirecek. Yani 820 kişi inecek, 820 kişi binecek. İzmir’in homeport olmasında çok önemli bir adım olacak” diye konuştu.





Bu Haber 29.01.2015 - 10:07:54 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.