Mövenpick Başkanı: Türkiye’de 10 otele çıkacağız resortteki hedefimiz Antalya

Mövenpick Başkanı: Türkiye’de 10 otele çıkacağız resortteki hedefimiz Antalya
Mövenpick Hotels & Resorts Başkanı ve CEO’su Jean Gabriel Pérès, Türkiye pazarına ilişkin bakışını ve Türkiye’deki yeniyatırım planlarını TurizmGüncel’e anlattı


Eda Özsoy – Turizm Güncel


Dünyadaki lider otel markalarından biri olduklarını belirten Jean Gabriel Peres, global fırtınaları da bu etkin yapılarıyla atlatabildiklerini bildirdi. Mövenpick’in dünyada şu an için 82 adet oteli olduğunu anlatan Peres, açılması planlanan otel sayısının ise 18 olduğunu ifade etti. Peres, “Tüm dünyada ciddi dalgalanmalar, siyasi krizler meydana gelebiliyor. Ancak biz ne olursa olsun, hızlı yayılan ve büyüyen bir grubuz.” dedi.

EN BÜYÜK TEHLİKE TÜKETİM MALI OLMAK


Peres, röportajımızda şu noktalara değindi;  

“Bizim için otel sektöründe en büyük tehlike, bir tüketim malı haline gelecek şekilde konumlanmak.. İki ya da üç büyük havayolu şirketi dışında diğer havayolları birbirinin aynısı.. Biz tipik otel zincirlerinden daha farklıyız. Markamızın çok belirgin ve baskın bir kişiliği var. Bu otel, tasarımı, yeri, konumuyla çok özel bir otel ve biz bunu geliştirmek istiyoruz. Elbette bu işin kalbinde gastronomi var.”

İSTANBUL’DA REKABET KIZIŞIYOR


“İstanbul’da rekabet çok kızışıyor ve giderek artıyor. Bunu vurgulamak gerekiyor. Daha fazla otel markası, aktivite söz konusu… Dünyadaki ilk beşin içine girebilecek en çekici destinasyonlardan birisi İstanbul.. THY son derece iyi, havaalanları da çok güzelleşti. Türkler’in de alım gücü arttı, daha çok seyahat ediyorlar. Daha fazla Ortadoğu’dan misafirler geliyor. Özellikle Ortadoğu’da ikinci en iyi marka konumundayız. İstanbul, modern yüzüyle Ortadoğulu misafirlere hitap ediyor. Arz artıyor ama talep de bir yandan büyüyor. Bu dengenin güçlü kalabileceğini düşünüyoruz.”

2020’YE KADAR HEDEF 10 OTEL

“Türkiye bizim için çok önemli. Şu an için 4 otelimiz faaliyetlerini sürdürüyor. Sadece İstanbul’da değil, Türkiye genelinde de varlığımızı ikiye katlayabiliriz. 8 ya da 10 otele kadar çıkabiliriz İstanbul’da.. 2020 yılına kadar bu sayıya ulaşmayı düşünüyoruz. Bu yatırımlarımız hem business hem de resort otelcilik olacak.”

ANTALYA RESORTTEKİ HEDEF NOKTAMIZ


“Antalya resort yatırımlarda hedef noktamız.. Sezonsallıkla ilgili sorun teşkil edebilecek noktalardan kaçınmak istiyoruz.  İyi bir ürün, güzel bir kumsal, çok iyi bir welness merkezi.. Bunlar olduğu taktirde sezonsallık sorununu çözmek mümkün olabilir. Gaziantep, Kayseri, Bursa, Kapadokya gibi illerde de oteller açmayı düşünüyoruz.”

BİZ FARKLI BİR MARKAYIZ


“Diğer otel zincirlerinden son derece farklı bir markamız var.  Alt markalaşmalar yok, tek bir marka var. İsviçre’deki en tepe markayız. Mövenpick markasına ait pek çok ürün var. Bunun da ötesinde bize son derece sadık şeflerimiz var. Büyük bir tutkuyla işini yapan şeflerimiz… Her otelimizde o lokasyona özgü, iyi kalitede fantastik ürünler bulmaya çalışıyoruz. Başarımızın sırrında da bu nokta yatıyor.”




Bu Haber 31.03.2015 - 15:46:19 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.