Mövenpick, 40 milyon dolarlık yatırımla Türkiye’deki 4. otelini açtı

Mövenpick, 40 milyon dolarlık yatırımla Türkiye’deki 4. otelini açtı
Mövenpick Hotels & Resorts, Türkiye’deki 4. otelini Mövenpick Hotel Istanbul Golden Horn adıyla İstanbul’un otel yatırımlarında yeni ilgi odağı haline gelen Haliç’te açtı.


TurizmGüncel

136 odalı Mövenpick Hotel Istanbul Golden Horn, Akgel Gayrimenkul Yatırım İnş. San. Tic Ltd. Şti tarafından hayata geçirildi. İstanbul’da gazetecilerle bir araya gelen Mövenpick yönetimi, yeni oteli basın mensuplarına tanıttı. Mövenpick otelleri Başkanı ve CEO’su Jean Gabriel Peres, Mövenpick Hotel İstanbul Genel Müdürü ve Türkiye Bölge Müdürü Frank Reichenbach, Mövenpick Hotel İstanbul Golden Horn Genel Müdürü Neyran Tan, Akgel Gayrimenkul Yönetici Ortağı Ferruh Akgün ile Akgel Gayrimenkul Yönetici Ortağı Volkan Öngel Akgün gazetecilere bilgiler verdi.



Toplantıda konuşan Mövenpick Hotels & Resorts Başkan ve CEO’su Jean Gabriel Pérès, “Türkiye iddialı bir gelecek vizyonuna sahip ve bu sebepten dolayı bu dinamik ülkede sürekli olarak yeni fırsatlar arıyoruz. Üst düzey bir otel yönetim şirketi olarak konumlandırdığımız İsviçre kökenli markamız, Türk misafirleriyle muhteşem bir uyum yakaladı ve Türkiye şirketimizin uluslararası platformda istikrarlı büyümesinde önemli bir rol oynuyor” dedi.

Jean Gabriel Pérès, Haliç’in, sadece tarihi açıdan zenginliğiyle değil, aynı zamanda hem iş hem de tatil amaçlı seyahat eden misafirlere hitap eden merkezi konumuyla ön plana çıktığına dikkat çekerek, “Mövenpick Hotel Istanbul Golden Horn’un; ödüllerle dolu başarılı bir geçmişi bulunan Mövenpick Hotel Istanbul’dan sonra İstanbul’da ikinci, Ankara ve İzmir’le birlikte Türkiye’de dördüncü otelimiz olarak hizmete girmesinden gurur duyuyorum” diye konuştu.

Mövenpick Hotel Istanbul Genel Müdürü ve Türkiye Bölge Müdürü Frank Reichenbach ise “Yeni otelimiz Mövenpick Hotel Istanbul Golden Horn’da da, Türkiye’deki diğer Mövenpick Otelleri’nde olduğu gibi konuklarımızın beklentilerini aşmak, unutulmaz bir gastronomi deneyimi yaşatmak ve koşulsuz misafir memnuniyetini sağlamak için ekibimizdeki her üyenin ekstra özen göstereceğine dair taahhütümüzü yerine getireceğiz” dedi.

Haliç'in tarihinden ve ruhundan ilham alınarak tasarlanan Mövenpick Hotel Istanbul Golden Horn’da İstanbul'un fethi sırasında Haliç'e çekilen zincirlerden ve Yunan, Roma, Bizans ve Osmanlı tarihine yön veren şehrin inanılmaz hikayesinden nüanslar taşıyan motifler dekorasyonun dikkat çeken unsurları arasında yer alıyor.



HALİÇ’TE ÖZEL TURLAR

Mövenpick Hotel Istanbul Golden Horn Genel Müdürü Neyran Tan, “Mövenpick Hotel Istanbul Golden Horn eşsiz olanakları, benzersiz tarihsel perspektifi, modern ambiyansı ve ilham veren mükemmel konumuyla İstanbul’u ziyaret edenler için konfor ve butik otel hizmetlerini birleştiren muhteşem bir kombinasyon sunuyor. Misafirlerimiz için hazırladığımız ayrıcalıklı hizmetlerimiz arasında tarihi yarımadayı keşfetmek isteyenler için bisiklet kiralama servisi ve otelin 10 kişilik teknesi ile Haliç kıyılarında özel turlar gerçekleştirme imkanı bulunuyor ” ifadelerini kullandı.

AKGEL GAYRİMENKUL TARAFINDAN HAYATA GEÇİRİLDİ

Mövenpick Hotel Istanbul Golden Horn, Akgel Gayrimenkul Yatırım İnş. San. Tic Ltd. Şti tarafından hayata geçirildi.  Akgel Gayrimenkul, Sururi Akgün’ün Yönetim Kurulu Başkanı olduğu, enerji, inşaat, yapı malzemeleri, ihracat, gayrimenkul geliştirme ve gıda sektörlerinde faaliyet gösteren Akgün Grup’un ortak iştiraki…

Toplantıda bir konuşma yapan Akgel Gayrimenkul Ltd. Şti Yönetici Ortağı Volkan Öngel, portföylerinde bulunan Mövenpick Hotel Istanbul Golden Horn'un turizm alanındaki en önemli yatırımları olduğunu belirterek, son zamanlarda kültür ve turizm vahasına dönüşen Haliç’te açtıkları yeni oteli Türkiye turizminin hizmetine sunmaktan gurur ve mutluluk duyduklarını söyledi.

Volkan Öngel, “Mövenpick Hotel Istanbul Golden Horn, uluslararası sürdürülebilir inşaat standartlarına uygun olarak, son teknoloji enerji ve su tasarruf sistemlerinin yanı sıra geri dönüşümlü malzemeler kullanılarak inşa edildi. Ahşap ve taş gibi doğal unsurların kullanımı ile yenilikçi tasarımımız sadece unutulmaz mimari bir uyum sağlamıyor, ayrıca otelin benzersiz tarihsel konumunu mükemmel tamamlıyor.”dedi.

FARKLI YATIRIMLARA İMZA ATACAĞIZ

Akgel Gayrimenkul yönetici ortaklarından Ferruh Akgün de “İstanbul’un cazibe bölgesi haline gelmeye başlayan tarihi semt Haliç’te 2015 yılı içinde farklı yatırımlar ve loft ofis mantığı ile projeler yapacağız. Kentsel dönüşüm alanları ile beraber gayrimenkul sektörü dışında da gelişme olanağı görülen yeni projelere imza atacağız” dedi.




Bu Haber 31.03.2015 - 11:30:17 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.