MITT Moskova başladı, Kurtulmuş destek müjdesini fuarda verdi

MITT Moskova başladı, Kurtulmuş destek müjdesini fuarda verdi
MITT Moskova Fuarı kapılarını açtı. Fuarın en büyük alanına sahip olan Türkiye'den iki bakan katıldı. Fuarın açılışına katılan Kültür ve Tuizm Bakanı Numan Kurtulmuş, yeni destek paketlerinin dtaylarını açıkladı.


TurizmGüncel - Moskova

Rusya'nın en büyük turizm fuarı MITT Moskova 25. kez kapılarını açtı. Türkiye'nin bin 254 metrekarelik stant alanıyla yer aldıpı fuarın açılışına, Türkiye'den Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ve Turizm Bakanı Numan Kurtulmuş da katıldı.



''TÜRKİYE RKABETÇİ BİR GÜÇLE TURİZME GERİ DÖNDÜ''

Rus partnerlerle birlikte Türkiye turizmini geliştirmek için çalıştıklarını belirten Numan Kurtulmuş, ''Yakın geçmişte Rusya ile Türkiye arasında yaşanan olaylar ve Türkiye'nin içinde bulunduğu coğrafyadaki gelişmeler nedeniyle, Türkiye turizmi Rusya'da dip noktaya geldi. Ama 2017 yılında Türkiye 2017 yılında dünya turizm piyasasına rekabetçi bir güçle geri döndü.'' dedi.

Kurtulmuş, konuşmasının devamında şunları söyledi:

2017'DE 4.7 MİLYON RUS GELDİ''

Geçen yıl ağırladığımız Rus turist sayısı 4 milyon 700 bin olarak gerçekleşti. Ağırladığımız toplam yabancı turist sayısı ise 32 milyona çıktı. Türkiye, büyük bi turizm ülkesi olarak dünya turizm piyasalarına geri dönüş yaptı.

Turizm ve kültür ve nitelikleri itibariyle birbirinden farklı ama birbirini besleyen alanlar. Her ikisi de ülkeleri ve halkları birbirine yaklaştıran yumuşak bir güç unsuru.

Türkiye ile Rusya halklarını birbirine yaklaştıracak alanlardan biri de kültür ve turizm alanıdır. Az önce Rusya Turizm Ajansı başkanı ile bir araya gelerek iki ülke arasındaki turizm ilişkilerini konuştuk. Yarın da Rusya Federasyonu Kültür Bakanı ile toplantı yaparak kültür alanındaki gelişmeleri gözden geçireceğiz.

2019 yılında Türkiye'de Rusya, Rusya'da ise Türkiye kültür yılı olcak ve böylece, her iki halkın birbirini daha iyi tanıması için fırsat oluşacak.

Tükiye kültürel ve tarihi bakımından en çok derinliğe ve çeşitliliğe sahip ülkelerini başında geliyor. Türkiye sadece deniz, kum, güneşin ötesinde, çok farklı alanlarda turizm potansiyeline sahip.



''RUSLAR TÜRKİYE'Yİ İKİNCİ VATANI OLARAK GÖRÜYOR''

Rus misafirlerin artan bir şekilde Türkiye'ye gelmekte olduğunu biliyoruz. Ruslar Türkiye'yi ikinci vatanları olarak görüyorlar.

''RUSLARLA ORTAK PAKET TUR YAPMAYI GÖRÜŞÜYORUZ''

Önümüzdeki dönemde hem Karadeniz'de hem de Doğu Akdeniz'de Rus ortaklarımızla beraber yeni kruvaziyer paketlerinin oluşturulması için çalışacağız. Özellikle Kafkas coğrafyasındaki ortak destinasyonlarla birlikte çalışma koşullarını konuşacağız. Turizm sektörüne ortak paketlerle çıkma imkanımız olacak.

''TEŞVİKLER İMZALANDI, 9 BİN DOLARA KADAR DESTEK''

Fuara gelmeden önce Bakanlar Kurulu toplantımızda, Başbakanımız ve Cumhurbaşkanımızın imzasıyla çıkan bir kararın müjdesini de vermek isterim. Bildiğiniz gibi, daha önce Türkiye'ye gelen uçaklara verdiğimiz desteler vardı. Bu destekleri 9 bin dolara kadar çıkarıyoruz. Özellikle Rus turistin daha fazla Türkiye'ye gelmesine vesile olacak önemli bi teşvik. Türkiye'ye turist gelişini yıl geneline yaymayı planlıyoruz.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu da fuar alanını ziyaret ederek tuirizmcilerle görüştü

''KRUVZİYER DESTEĞİ 25, 35, 45 DOLAR OLARAK UYGULANACAK''

İkinci olarak ise kruvaziyer turistlerine turist başına teşvik veriyoruz. Bu teşvikleri 25, 35, ve 45 dolar olarak derecelendirdik. Düşük sezonda Türkiye'ye kruvaziyer turisti getirenlere 45 dolara kadar destek verebileceğiz. Destek verilecek gemilerin yolcu kapasite sınırını ise 750'nin altına çektik. Böylece, Soçi gibi limanlardan gelen kruvaziyer gemileri de teşviklerden yararlanabilecek.

Resmi Gzete'de yayımlanan Bakanlar Kurulu kararına göre, destekler şu şekilde uygulanacak:

1 Ocak-28 Şubat tarihlerindeki uçuşlara 9 bin dolar,

1 Mart-31 Mayıs uçuşlarına 6 bin dolar,

1-30 Haziran uçuşlarına 3 bin dolar,

1-30 Eylül uçuşlarına bin 500 dolar,

1-31 Ekim uçuşlarına 3 bin dolar,

1 Kasım-31 Aralık uçuşlarına da 9 bin dolar destek ödemesinde bulunulacak.






Bu Haber 13.03.2018 - 15:18:47 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.