Mısır'ın kaybettiği turist hangi destinasyona kaydı?

Mısır'ın kaybettiği turist hangi destinasyona kaydı?
Uzun süredir inişli çıkışlı toplumsal olaylar yaşayan Mısır, çok büyük ziyaretçi ve turizm geliri kaybı yaşadı. Mısır'ı terk eden turistlerin önemli bir bölümünün ise Fas'a kaydığı açıklandı.


TurizmGüncel

Fas'ın Almanya pazarında, hem kültür hem de sahil turizmi anlamında, önemli bir talep aldığı açıklandı. Fas'ın önündeki en büyük engelin ise, uçak kapasitesinin yetersizliği olduğu kaydedildi.
Almanya'da Fas spesiyalisti olarak faaliyet gösteren Hauser Exkursionen'un belirttiğine göre, Fas'a yönelik talepte yüzde 40'lık bir artış var. Talep artışının en büyük nedeninin ise Mısır'da yaşanan olaylar olduğu ifade edildi.

Morocco Erleben adlı tur operatörünün sahibi Gerrit Lienker, Almanya'da Fas'a yönelik talep artışının çift haneli rakamlara ulaştığını açıklarken, Almanya'nın önde gelen tur operatörleri TUI, Thomas Cook, FTI ve Der Touristik de, Fas taleplerinde önemli bir artış olduğunu belirtiyorlar. Geçtiğimiz yıl, Almanya'dan Fas'a gezi ve tatil için 200 bin kişinin gittiği bilgisi verildi.

TUI Almanya Ürün Müdürü Florian Fleischer, Fas'a yönelik tur taleplerinin deniz tatili talebinden daha yüksek arttığını belirtirken, Thomas Cook ise, “Almanya'da Fas taleplerinde hızlı bir artış var. Agadir bölgesinde yeni yapılan otellere Alman ailelerin talebi çok yüksek” değerlendirmesinai yaptı.



Bu Haber 28.07.2014 - 17:55:20 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.