Mısır’dan vize fiyatlarını 2.5 katına çıkaracak zamda geri adım

Mısır’dan vize fiyatlarını 2.5 katına çıkaracak zamda geri adım
Mısır, geçtiğimiz aylarda duyurduğu vize zammında geri adım attı.

 
TurizmGüncel – Dış Haberler

Mısır Hükümeti tarafından daha önce yapılan açıklamada, Mısır’ın 1 Mart’tan itibaren vize fiyatlarını tek girişli vizede 2,5 katına, çok girişli vizede ise 2 katına çıkaracağı açıklanmıştı. Karara gerekçe olarak ise Mısır poundunun yaşadığı değer kaybı ve ekonomideki sorunlar gösterilmişti. Kararla birlikte, tek girişli vize fiyatı 25 dolardan 60 dolara, çok girişli vize fiyatı ise 35 dolar 70 dolara yükseltilecekti. 
 
Mısır hükümeti vize fiyatlarını en son 2014 yılında 15 dolardan 25 dolara yükseltmiş, bu girişim turizm sektöründe ciddi tepki toplamıştı.

GERİ ADIM ATILDI
 
Mısır medyasında yer alan haberlere göre, vize ücretlerinin artırılması kararından geri adım atıldı. Yeni uygulamaya göre, yabancılar ülkeye girerken daha önceden olduğu gibi 25 dolarlık bir vize ücreti ödeyecek. Çoklu giriş vizesi ise 60 dolara mal olacak. 
 
MITT Moskova Fuarı’nda bir basın açıklaması düzenleyen Mısır Turizm Tanıtma Kurulu Başkanı Hisham El Demery, vize ücretlerinde yapılacak zamma ilişkin son kararın henüz verilmediğini ifade etmişti. 
 
Mısır, 2016 yılında 5.3 milyon yabancı ziyaretçi ağırlayarak bir önceki yıla göre yüzde 40’lık kayıp yaşamıştı. 
 
Mısırlı turizmciler, ülkenin en büyük kaynak pazarlarından olan Rusya’nın ülkeye dönük uçuş yasağını kaldırmasını dört gözle beklerken, Rusya tarafından yapılan açıklamalar yasağın kalkmasının uzun bir süre alabileceğini gösteriyor

Mısır Turizm Odaları Birliği’nin eski başkanı ve ülkedeki havalimanlarını idare eden şirketin yönetim kurulu üyesi İlhami El Zayat ise, Mısır'ın gerçek anlamda açılmasının en erken Eylül-Ekim 2017’de mümkün olacağı yorumunu yapıyor.
 



Bu Haber 22.03.2017 - 16:05:46 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.