Mısır'a giden Alman turist sayısı yüzde 35 arttı

Mısır'a giden Alman turist sayısı yüzde 35 arttı
2010 yılından beri turizm sektöründe büyük kayıplar yaşayan Mısır, Almanya pazarında toparlanıyor.


TurizmGüncel

Mısır Turizm Bakanı Hisham Zaazou, ülke turizminin bir toparlanma sürecine girdiğini belirterek, daha ileri yatırımlar planladıklarını açıkladı.

Luxor ve Nil bölgesinde turizmi geliştirmek istediklerini ifade eden Hisham Zaazou, 2010 yılında 1,3 milyon olan Alman turist sayısının 2013 yılı ile birlikte 630 bine düştüğünü açıkladı. 2014 yılında Almanya pazarında bir toparlanma sürecine girildiğini ve ziyaretçi sayısının yüzde 35 dolayında artarak 850 bine yükseldiğini belirten Zaazou, "Almanya pazarında 2015 yılında, 2010 rakamlarına tekrar ulaşmayı hedefliyoruz" dedi.

Ülkenin akdeniz kıyısındaki turizm bölgesi Alexandria'nın büyük bir turizm potansiyeli barındırdığını kaydeden Zaazou, "200 km kıyı şeridine sahip bu bölge yakınlarında 4 tane havalimanı var. Şu an için en büyük sorun yatak kapasitesi yetersizliği. 7 bin civarındaki yatak kapasitesini önümüzdeki 5 yılda 15 bine çıkarmayı hedefliyoruz" değerlendirmesini yaptı.

Almanya ile Mısır arasındaki turizm ilişkileri ise giderek gelişiyor. Alman hükümeti, Mısır'ın pek çok bölgesi için yaptığı "seyahat için tehlikeli" tavsiyelerini geri çekmiş duruda.

Öte yandan Mısır Turizm Bakanlığı, 850 Alman acentesini ülkesinde ağırladı. Etkinliklere, bazı turizm tedarik firmaları ile Mısır Turizm Bakanlığı'nın 200 temsilcisi de katıldı.

ALMAN ACENTELER MISIR'DA AĞIRLANDI








Bu Haber 26.10.2014 - 12:29:07 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.