Mısır umutları suya düştü, Ruslar Türkiye programını uzatıyor

Mısır umutları suya düştü, Ruslar Türkiye programını uzatıyor
Ekim ayında Rusya'dan Mısır'a dönük uçuşların başlayacağına dönük beklentiler gerçekleşmedi. Mısır destinasyonunun ne zaman açılacağına dair belirsizlik olması, Rus tur operatörlerinin Türkiye kış programını genişletmesini de beraberinde getirecek.


TurizmGüncel - Dış Haberler

Rusya'dan yayın yapan turizm haber portalı TourDom.Ru'da yer alan habere göre, Mısır'a uçuşların başlamaması kış sezonunun Türkiye'de sıcak geçmesini sağlayacak. Haberde yer alan bilgilere göre, başta Coral Travel olmak üzere pek çok tur operatörü, Türkiye'ye dönük kış programını genişletiyor.

CORAL MART AYINA KADAR DEVAM EDECEK

Habere göre, Coral Travel Türkiye programını mart ayına kadar uzatıyor. Şirket, sadece Moskova'dan değil, St. Petersburg, Yekaterinburg, Samara, Ufa, Kazan ve Perm'den de Antalya'ya seferler yapmaya devam edecek. Açıklamayı, Coral Travel Rusya Genel Direktörü Ercüment Ünalan yaptı.

''MISIR AÇILIR DİYE HESAP YAPMIŞTIK AMA...''

''İlk etapta biz Mısır destinasyonunun açılacağı üzerine hesaplar yapmıştık ancak tersi oldu.'' diyen Erdzhyumen Yunalan, Mısır'ın açılması durumunda yeniden planlama yapabileceklerini kaydetti.

BİBLİO DA BENZER BİR PLANLAMA İÇİNDE

Mısır'a dönük umutların azalması başka şirketlerin de benzer şekilde adımlar atmasını beraberinde getirecek gibi görünüyor. Haberde yer alan bilgilere göre, Biblio Globus da kasım sonuna kadar Moskova, St. Petersburg ve Yekaterinburg'dan Antalya'ya uçmayı planlıyor. Şirket, uçuşlarında Rossiya'nın uçaklarını kullanacak.

ANEX TOUR KARARSIZ

Anex Tour için ise durumun şimdilik belirsiz olduğu belirtiliyor. Türkiye'ye yeterince talep olup olmayacağı konusunda henüz emin olmayan Anex'in, Azur Air ile Noel dönemi için sınırlı operasyonlar planladığı ifade edildi. Şirketin 26 Aralık-13 Ocak tarihleri arasındaki dönemde haftada 4 uçuş gerçekleştireceği belirtiliyor.

TEZ TOUR DA GÖZDEN GEÇİRİYOR

Kararsızlık yaşayan ancak Türkiye programını uzatmayı düşünen bir diğer tur operatörü ise Tez Tour. Mısır'ın açılmaması ve bazı tur operatörlerinin Türkiye'de giderek daha aktif hale gelmesinden endişe eden şirket, Türkiye kış programını genişletmeyi gözden geçiriyor.

''TALEP OLUR''

Uzmanlar ise düşen fiyatlar nedeniyle Türkiye'ye kışın da talep olacağı görüşünde. Tur operatörlerinin kış aylarında Türkiye'ye dönük nasıl bir strateji izleyeceklerinin yakında iyice belirginlik kazanması bekleniyor.






Bu Haber 17.10.2016 - 15:07:43 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.