Mısır uçağı bu yüzden mi düştü?

Mısır uçağı bu yüzden mi düştü?
Mısır Hava Yolları’na ait uçağın düşmeden kısa bir süre önce duman alarmı verdiği iddia edildi.


19 Mayıs’ta Paris’ten Kahire’ye uçarken düşen Mısır Havayolları’na ait uçakla ilgili yeni bir veriye ulaşıldı. Hürriyet'in Amerikan AP’den aktardığı haberine göre, Fransız araştırmacılar uçakta kazadan önce birkaç noktadan dumanlar çıktığını tespit etti. Araştırma ekibinin sözcüsü Sebastien Barthe, uçağın radardan kaybolmasından birkaç dakika önce duman alarmı tespit ettiklerini ifade etti. Sözcü “Bu genellikle yangın anlamına gelir” diye konuştu. Uçağın neden düştüğüne dair kesin bir sonuca ulaşılmadığını aktaran sözcü, “Şu anda varsayımlar üzerinde duruyoruz” dedi.
 
TERÖR MÜ, ARIZA MI?
 
İngiliz BBC’ye konuşan “Aviation Security International Magazine” adlı havacılık sektörü dergisi editörü Philip Baum da, “Uçağın tuvaletinde daha sonra da uçuş elektroniği kısmında duman saptanmış. Üç dakika sonra uçağın sistemleri kapanmış. Muhtemelen uçak kaçırma vakası değil. Daha çok gövdede bir yangına benziyor” dedi. Pilotların uçakta herhangi bir sorun olduğuna dair bildirim yapmamış olmaları, terör saldırısı ihtimalini akıllara getirmişti.
 
ENKAZA ULAŞILDI
 
66 kişiyi taşıyan A320 tipi yolcu uçağı Paris-Kahire seferini yaparken, 19 Mayıs’ta yerel saatle 03.30 civarında Akdeniz’de radardan kaybolmuştu. Uçağın enkazı önceki gün Yunanistan’ın Kerpe Adası’nın güneyinde bulunmuştu. Arama kurtarma ekiplerinin aralarında can yeleklerinin de bulunduğu uçağa ait parçaları bulduğu kaydedilmişti.
 



Bu Haber 22.05.2016 - 09:22:51 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.