Mısır, Rus turistin yolunu gözlüyor

Mısır, Rus turistin yolunu gözlüyor
Mısır’ın bir an önce Rus turizminin ülkeye dönmesi konusunda umutlu olduğu bildirildi.


Konuyla ilgili açıklama yapan Mısırlı Diplomat Amr Musa, "Biz er ya da geç Rus turizminin ülkemize dönmesini umuyoruz. İki ülke arasındaki ilişkilerimiz gittikçe büyüyor, bizim ticaret, yatırım ve turizm alanında etkileşimimiz de artıyor. Rusya büyük bir güçtür ve Orta Doğu'da çok önemli rol oynuyor.

Mısır da bölgede büyük güçtür.  Bölgesel tartışmalarda, sınırların gözden geçirilmesinde bunu göz ardı edemeyiz" dedi.

Amr Musa, Arap Devletleri Birliği’nin eski genel sekreterliğini yapmıştı. Daha önce Mısır Devlet Başkanlığı’na da aday olan Musa, ülkenin yeni anayasasını geliştirenlerden biri oldu.

RUBLENİN DEĞER KAYBI TATİL SATIŞLARINI ETKİLEMEDİ

Öte yandan, Rus tur operatörleri, doların ruble karşısında değer kazanmasıyla tüketici piyasasının küçüldüğünü tatil bileti satışlarında düşüşe neden olduğunu ancak yine de tam anlamıyla satışları durduramadığını bildirdiler.

Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Pegas Tur şirket Müdürü Anna Podgornaya,"Doların değer kazanmasının satışları etkilediğini ancak durdurmadığını görüyoruz. Bilet satışlarımız ve rezervasyonlarımız hala devam ediyor. Satışlara bakıldığında en çok tercih edilen ülke Rusya'dır. Rusya'nın dışında Yunanistan, İspanya özellikle de Vietnam yer alıyor. Ruslar sadece kış dönemi için tur rezervasyonu yapmıyorlar yaz sezonu için de rezervasyon yaptırıyorlar. Biletler genellikle erken satın alınıyor, satışlarda yaklaşık yüzde 30'a varan indirim uygulanıyor" dedi.

TUI Russia temsilcileri dolar ve euronun değer kazanmasının  bilet satışlarını frenlemediğini düşünüyorlar. Şu anda Soçi kayak turları satılıyor. Kış tatili turları arasında İtalya, Andorra ve Bulgaristan yer alıyor. (Gazetem.ru)



Bu Haber 24.01.2016 - 09:37:10 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.