Mısır konusunda Rus operatörlerin kafası karışık, Anex beklemeye geçti

Mısır konusunda Rus operatörlerin kafası karışık, Anex beklemeye geçti
Rusya'dan Mısır'ın başkenti Kahire'ye sadece tarifeli seferler yapılmasına izin verilmesi ve resot bölgelerine dönük yasağın devam etmesi, bu ülkeden Mısır'a operasyon yapmayı planlayan tur operatörlerini de zorda bıraktı.


TurizmGüncel - Dış Haberler

Rusya'nın sadece Kahire'ye dönük tarifeli uçuşlara izin vermesi tur operatörlerini zorda bıraktı. Kimi tur operatörleri Kahire aktarmalı paket tur seçenekleri oluşturmaya çalışırken, kimileri de İstanbul üzerinden planlama yapılabileceğini belirtmişti.



Rusya'nın önde gelen tur operatörlerinden Anex Tour ise Rusya Federal Sivil Havacılık Kurumu (Rosavatsiya) tarafından konuya ilişkin detaylar paylaşılmadan Mısır'a Kahire aktarmalı tur yapma programını askıya aldı. Anex şimdilik, Ruslara sadece otel satmayı planlıyor.

Anex Tour'un böyle bir karar almasının altında ise uçuşlara izin veren başkanlık kararnamesinin neye ne kadar izin verdiğine ilişkin belirsizlik bulunması yatıyor. Anex, başkanlık kararnamesinin tur operatörlerine Kahire üzerinden resortlere paket tur oluşturmaya izin verip vermediği konusunda emin olmak istiyor.

Öte taraftan, Rosturizm'in ''Kahire üzerinden tur planlayabilirsiniz'' şeklinde açıklama yapmasına rağmen tur operatörleri bu konuda aceleci davranmıyor.



Bu Haber 13.01.2018 - 12:02:41 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.