'Mısır kesinlikle Türkiye ile rekabet edecek, kritik nokta fiyat politikası'

'Mısır kesinlikle Türkiye ile rekabet edecek, kritik nokta fiyat politikası'
TUI Rusya CEO'su Taras Demura, Rusya-Mısır arasında uçuşların başlaması durumunda Türkiye'ye gelen turist sayısının fiyatlara bağlı olarak yüzde 10-30 arasında düşebileceğini belirtti.


TUI Rusya ve BDT CEO'su Taras Dmura, Rusya ile Mısır arasında uçuk seferlerinin yeniden başlamasının Türkiye'yi nasıl etkileyeceği konusunda açıklamada bulundu.



Sputnik'te yer alan habere göre, uçuşların başlaması durumunda Mısır'ın yaz aylarında kesinlikle Türkiye ile rekabet edeceğini belirten Demura, ancak bunun büyük oranda fiyat politikalarına başlı olduğunu kaydetti. Demura, ''Türkiye’ye bu yıl 4.3 milyon Rus gitti. Bu mutlak bir rekor. Bu sayıda turist hiçbir zaman, hatta kriz öncesi en iyi dönemlerde bile gitmedi. Bunda en büyük rolü, ertelenen talep ve fiyatlandırma politikası oynadı. Türk oteller Rus turistlere açtı ve fiyat politikası açısından son derece yumuşaktı. Aralarından birçoğu düşürülen fiyatları, turistleri geri kazanmak için geleceğe yönelik yatırım olarak gördü. Üstelik şimdi Türkiye, 2018’de 6 milyon Rus bekliyor. En azından böyle bir rakam deklare ediyorlar." ifadelerini kullandı.

'HER ŞEY MISIR'IN SEZONA NASIL BAŞLAYACAĞINA BAĞLI'

Türk otellerinin ortalama fiyatının günlük 60-70 dolar olduğunu hatırlatan Demura, “Halihazırda aynı kalitedeki Mısır otelinin fiyatı günlük yaklaşık 30 dolar. Elbette Mısır istikameti açılırsa ve talep artarsa Mısır otelleri kendini 30 dolardan daha yüksek fiyata satmak isteyecek. Ortaya çıkan tek soru, fiyatları ne kadar artıracaklar? Eğer Mısır otelleri 50-60 dolara satmak isterlerse Türkiye’ye büyük rekabet oluşturamayacaklar. Bu durumda en fazla yüzde 10-20 oranında turisti çekebileceklerini düşünüyorum, daha fazlasını değil. Ama eğer Mısır otelleri aktif olarak piyasaya girmek isterlerse ve fiyat düşürmeye devam ederlerse Türkiye’nin payından yüzde 30-35’i alabilirler. Yani her şey, Mısır’ın sezona ne kadar agresif başlayacağına bağlı” yorumunda bulundu.


Bu Haber 15.12.2017 - 13:23:38 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
  • Turist 17.12.2017 - 08:25

    Bizdeki yerleşmiş kalitesiz turizm ve bedavaya tatil yaptırma anlayışı ile Mısır turizmi ile Türk turizmi arasında pek bir fark kalmadı zaten.O yüzden %30 gibi bir rakamın Mısır a kayması aşikar.Elbet uçuşlar başlayacak ve ruslar Mısır a gidecekler.Artık 100 de 30 mu olur 50 mi olur 2018 de çıkar ortaya...

  • bir dost 16.12.2017 - 07:47

    Amcası; beyinsiz papağan gibi yazıyı sokak ağzıyla insanlara boş boş özetleyip tekrar edeceğine istatiksel bir yorum yapsaydın da okuysaydık.Yorumum zaten kısaydı.

  • doğruya doğru 16.12.2017 - 08:36

    yukarda ki amcam doğru söylemiş... polonya, ukr, kazakistan.. aynı yatırımı yapın. iç pazarı ana pazar yapın. tek bir pazara bağlı kalmayın. sonra aylık 300 usd alan elin rus"u gelip otellerde senin maaşını ben ödüyorum diye artistik yapar...

  • bir dost 15.12.2017 - 07:14

    Bırak bu işleri, her malın alıcısı farklı. Sanki Mısır gökten yeni düşmüş gibi. Kapanmadan öncede Mısır zaten rakipti Türkiye"ye. Önemli bir terör vs olayı olmazsa Avrupa pazarında da Türkiye toparlanacak gibi gözüküyor ayrıca krizde oteller uyandı iç pazarada önem veriyorlar artık. İlla otellerin Ruslar için fiyat düşürmesine gerek yok, sizin pazarda. Mısır fiyat düşürürse, aynı fiyat indirimini Ukrayna,Polonya,diğer Doğu Avrupa ve de Balkanlarda yapmak gerek. Zaten Rusya"nın 100 mio"luk kesimi Türkiye"ye yakın diğer nüfus itin öldüğü yerde ve ulaşım pahalı. Sadece Ukrayna ve Polonya"nın nüfusu 80 mio kişi. Diğer doğu Avrupa ve Balkan ülkelerini hesaplamadım bile.Onun için dengeli bir turizm için otellerin bu bölgelere yüklenmesi gerek. Yani Mısır fiyat indirdiğinde bu bölgelerde indirime dayanmak gerek ve buralardaki operatörlere destek vermek gerek.

En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.