Mısır kan kaybetmeye devam ediyor: Ziyaretçi sayılarında büyük düşüş

Mısır kan kaybetmeye devam ediyor: Ziyaretçi sayılarında büyük düşüş
Mısır’ın ziyaretçi kaybı sürüyor. Ülkeye şubat ayında gelen turist sayısı, geçtiğimiz yılın aynı ayına göre yüzde 46 oranında azalarak 346 bin olarak gerçekleşti.


TurizmGüncel

Mısır Merkezi İstatistik Ajansı tarafından açıklanan verilere göre, terör saldırılarından muzdarip olan Mısır, şubat ayında da ziyaretçi kaybetmeye devam etti. Verilere göre, ülkeye gelen ziyaretçi sayısı şubat ayında bir önceki yılın aynı ayına göre üzde 46 oranında gerileyerek 346 bine düştü. 
 
EN ÇOK BATI AVRUPALILAR ZİYARET ETTİ
 
Ülkeye gelen ziyaretçilerin en büyük kısmını yüzde 35.6’lık pay ile Batı Avrupalı turistler oluştururken, onları yüzde 26.7 ile Orta Doğulu turistler ve yüzde 14.1 ile Doğu Avrupalı turistler izledi. 
Verilere göre, ülkeyi ziyaret eden turistler, şubat ayında 1.8 milyon geceleme yaptı. Bu sayı, geçtiğimiz yılın şubat ayında 5.6 milyon olarak gerçekleşmişti. 
 
Zaten zor durumda olan Mısır turizmi, geçtiğimiz ekim ayında Rus yolcu uçağının düşürülmesi sonrasında ağır bir darbe almıştı. Olayda, çoğunluğu Rus turist olan 224 kişi hayatını kaybetmiş, aralarında İngiltere ve Rusya da bulunan pek çok ülke, ülkenin popüler tatil bölgesi Şarm El-Şeyh’e dönük uçuşları yasaklamıştı. 



Bu Haber 05.04.2016 - 10:47:22 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.