Mısır Arap turistte de atağa kalktı

Mısır Arap turistte de atağa kalktı
Ülkede yaşanan kısmi normalleşme ve Mısır turizm otoritelerinin yoğun gayretleri sonucu, ülke turizmi 2014 yılında önemli bir toparlanma sürecine girdi. Fiyatlar henüz beklenen noktada olmasa da, ülkeye gelen turist sayısındaki artış devam ediyor. Açıklanan son verilere göre Mısır'ın, Arap coğrafyasından aldığı ziyaretçi sayısı da artışa geçmiş durumda.


TurizmGüncel

Bir yandan Avrupa coğrafyasındaki önemli pazarlara yoğunlaşan ve tur operatörleri ile ortak kampanyalar yapıp, charter uçuşlarını sübvanse eden Mısır, Arap coğrafyasını da esgeçmiyor. Bu yılın Mayıs ayında Arap turiste yönelik Wahashtouna (seni özledik) sloganlı kampanya başlatan Mısır, çalışmalarının sonuçlarını da almaya başladı.

Mısır'ı yılın 10 aylık diliminde 8 milyon 197 bin turist ziyaret ederken, ekim ayında yaşanan ziyaretçi artışı dikkat çekti. Geçtiğimiz yılın ekim ayında 558 bin yabancı turist ağırlayan Mısır, bu yılın ekim ayında ziyaretçi sayısını yüzde 79,5 oranında arttırarak 1 milyona çıkardı.

Mısır'ın ekim ayında yakaladığı artış Arap coğrafyasına da yansıdı. Buna göre geçtiğimiz yılın ekim ayında 120 bin Arap turist ağırlayan mısır, bu yılın aynı ayında bu sayıyı yüzde 35 oranında arttırarak 162 bine yükseltti. Özellikle Suudi Arabistan'dan Mısır'a gelen ziyaretçi sayısındaki artış dikkat çekti.

Mısır, ülke turizminin yeniden rayına girmesi için yoğun çaba sarf ediyor. Mısır Cumhurbaşkanı Abdulfettah El Sisi, aralarında TUI'nin üst düzey yetkililerinin de bulunduğu Avrupalı tur operatörleri ile bizzat görüşmüştü.



Bu Haber 01.12.2014 - 11:35:23 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.