Mimar Sinan’ın hamamı 3 milyon dolara alıcı bekliyor

Mimar Sinan’ın hamamı 3 milyon dolara alıcı bekliyor
Mimar Sinan'ın Fener'de yaşayan Museviler için havuzlu olarak tasarladığı tek hamam olan 453 yıllık Cibali Ayakapı Hamamı, 3 milyon dolarlık satış fiyatıyla alıcı bekliyor.



Habertürk Gazetesi'nden Sinan Bilgenoğlu'nun haberine göre, Mimar Sinan'ın Fener'de yaşayan Museviler için tasarladığı 453 yıllık İstanbul Fatih'teki Cibali Ayakapı Hamamı, 3 milyon dolarlık satış bedeliyle alıcısını bekliyor.

"ASMA KAT CAHİLLİĞİMİZ"

Yaklaşık 60 yıldır hamamın sahibi olan aile adına konuşan Hasan Yıldırım, "Dedem kerestecilik işiyle uğraşırken işlerini büyütmek için yine bir keresteciden burayı satın almış. Biz bu hamamın içinde büyümemize rağmen, buranın Mimar Sinan'ın bir eseri olduğunu mimar dostumuz Hüseyin Başçetin Çelik'in 2001'de yaptığı araştırmalar sonucunda öğrendik.

Biz satın aldığımızda hamam neredeyse bu haldeymiş. Kereste deposunda metrekare önemli olduğu için bizimkiler hamamın içine 1982'de maalesef asma kat inşa etmişler. Bu asma kat yapıya zarar vermese de şimdiki aklımızla baktıkça üzülüyoruz. Keşke yapılmasaydı, cahillik diyoruz. 1997'de buralar boşaltılıp, biz de İkitelli Keresteciler Sitesi'ne taşınınca yapı atıl kaldı" dedi.

"GÜCÜMÜZ YETMEZ"

Hamamın restorasyonuna kendi güçlerinin yetmeyeceğini belirten Yıldırım, "Zaten yetseydi kesinlikle satmazdık. O yüzden bunu başarabilecek güçlü yatırımcılar arıyoruz. Burayı kiralayarak restoran yapmak istediler, ancak gönlümüz razı olmadı. Tabii ki alıcısına karışma şansımız yok. Nasıl isterse o şekilde kullanacaktır. Örneğin hamam İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından alınabilir, bir kültür merkezine çevrilebilir. Bu aile olarak bizim de hoşumuza gider" diye konuştu.

''İSTENEN FİYAT GERÇEK DEĞERİDİR''

Hamamın 4 yıl önce kamulaştırılmak istendiğini ancak çok küçük bir rakam teklif edildiği için dava açarak kazandıklarını söyleyen Hasan Yıldırım, "Belirlediğimiz fiyat uzun araştırmalar sonucunda belirlenmiştir. Bugün için ne eksik ne de fazla fiyat vermek istemedik. Dedemin o zaman ödediği parayı altına çevirdiğimizde bu fiyata yakın bir miktar çıkıyor. Gerçek değeri ne ise istenen fiyat odur" dedi.




Bu Haber 16.05.2017 - 09:59:18 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
  • Blackberry 16.05.2017 - 03:57

    Bir 3 milyonda yatırım ister. Gidin başkasını keseleyin

En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.